23.12.11

The best of 2011: kosmetika

Zase se blíží konec roku a mé každoroční rekapitulace :). Letos začnu kosmetikou. Už jsem narazila na několik takových článků a když jsem prohlásila, že to udělám taky, tak se mi dostala i reakce, že už takový článků stačilo, ne? :) Já myslím že ne, samotnou mě tipy na vaši nejoblíbenější kosmetiku moc baví číst, když nějakou věc vidím v takovém žebříčku víckrát, tak už tuším, že na ní něco bude! Vybírala jsem pečlivě, snažila jsem se toho nevybrat moc a myslím, že výsledek je docela uspokojivý. Takže here we go!

Pudr MAC Prem+Prime je transparentní (bílý) pressed pudr. Skvěle matuje a vydrží celý den (vyzkoušeno, ráno v 5 se namaluju a večer ještě vypadám celkem k světu :). Má i moc hezký třpytivý obal a zrcátko vevnitř jako bonus. 
O krémové tvářence Bobbi Brown jsem psala nedávno. Zamilovala jsem si ji, jen si musím fakt dávat pozor, jak ji rozmažu, ať nemám na tváři ostré kontury. Semtam ji použiju i na rty, když není rtěnka/balzám poblíž.
Oční stíny Oriflame Smoky Collection jsem letos používala úplně nejvíc. Béžová, světle a tmavě hnědá jsou ideální barvy pro mé (zeleno-modré) oči a dobře vypadají i s blond vlasy. Poslední dobou s nimi ale šetřím, zvykla jsem si dělat pouze oční linky, se kterýma se stále učím pracovat, ale brzy bude linka dokonalá! (Používám barvu sepia ink, která je tmavě hnědá).
Nejlepší řasenku vyhrála na celé čáře One by one Volum express mascara od Maybelline. Dělá krásně dlouhé a husté řasy. Sice se mi moc nelíbí ten obal, mám ráda jednoduché, černé, matné a podobné obaly, ale to tentokrát vůbec nevadí vzhledem ke kvalitě výrobku.
Z hromady rtěnek, které jsem si letos pořídila jsem nemohla žádnou NEJ vybrat (to bych musela vybrat všechny asi), tak jsem se rozhodla sem dát lesk na rty Lancome Juicy Tubes - 122 Rose Blossom, který jsem vyhrála v giveaway u Suzie. Krásně voní, dlouho vydrží a jemně se leskne.
Make-upy jsem letos stihla vyzkoušet dva a tenhle vyhrál na celé čáře. Bobbi Brown Moisture Rich Foundation SPF 15 (2.5 Warm sand). Make-up založen na žluté, nikoliv na růžové barvě, který perfektně sedne mé pleti. Na tvář si ho nanáším štětcem Angled Foundation Brush od ELF, který jsem koupila asi za 100 Kč a přijde mi perfektní :).
edit: nechtěně jsem vynechala scrub na rty z LUSHE :) ale ten už asi všichni znáte! Scrub mi přišel jako zbytečnost, ale stejně jsem si ho pořídila (byla jsem zvědavá, co na něm všichni mají) a teď ho používám tak ob den. Krásně vyhladí rtíky a jako přídavek ještě dobře chutná :)
Z tělové a vlasové kosmetiky jsem vybrala bio kokosový olej od Saloos, který je výborný na suchou pokožku - na lokty, kolínka a podobně. Potom sprej pro objem vlasů od kořínků od Elséve nebo nejlepší tělový krém od Vichy, který je krásně hutný, pěkně voní a jako bonus má superpraktickou pumpičku, takže je jednoduché s ním pracovat (ta však na fotce vidět není, že :). Poslední věcí je vanilkový natcake od Natálky! A nejen vanilkový, zamilovala jsem si všechny, vanilka mi ale asi nejlíp voní :).


Jaké jsou vaše kosmetické best of pro rok 2011?
Pokusím se doma vyštrachat i největší kosmetické katastrofy, abych vás třeba pobavila nebo i poučila :).


Na závěr bych Vám taky chtěla popřát klidné prožití Vánočních svátků, hodně pohody, žádný stres, pěkné dárky a prostě skvělých pár dní volna! :)

05.12.11

10 Steps to Beauty

Když mi asi 2 týdny zpátky přišel mail s nabídkou spolupráce se značkou Bobbi Brown byla jsem velmi překvapená. Vždyť nejsem žádná beauty guru! Ale, kdopak by odmítl spolupráci s takhle vyhlášenou značkou a ještě v tu nejvhodnější chvíli - zrovna, když jsem přemýšlela nad tím, že bych se na blogu chtěla více věnovat líčení a make-upu obecně.
O osobě Bobbi jsem četla několik článků (naposledy myslím v některém z letošních čísel Marie Claire) a její příběh mě moc zaujal. Za několik let vybudovala kosmetický gigant, který stále osobně vede a pomáhá ženám po celém světě nejen svými tipy pro krásu, ale také charitativní činností.
Samotnou kosmetiku Bobbi Brown jsem nikdy předtím nevyzkoušela a i proto jsem celá nadšená šla na líčení v 10 krocích v parfumerii Douglas Na Příkopech. Účelem tohoto líčení není z vás udělat novou ženu, ale potlačit nedostatky a zvýraznit přednosti. Základem tohoto líčení je perfektně hydratovaná pleť jako dokonalý podklad. Jak takovýto postup podle Bobbi Brown vypadá můžete na vlastní oči vidět v tomto videu.



Já sama jsem měla dost dlouho problém najít správný odstín make-upu, který by mi seděl a nevypadal jako maska - thank you BB, problem solved! Vizážistka Bára našla můj odstín ani ne za minutu, prostým vyzkoušením několika barev na čele. Zatím jsem z tohoto make-upu nadšená, brzy očekávejte podrobnější recenzi.


Minulý týden jsem taky provedla reorganizaci v dekorativní kosmetice, pořídila jsem si na ni plastové šuplíčky a myslím, že moje koupelna konečně dostala nějaký řád. Chtěli byste můj nový styl ukládání kosmetiky vidět? Pokud by se mi to podařilo, ráda bych o tom natočila video. (To mě totiž láká už dlouho a toto je myslím jednoduché téma na začátek. :)
Myslíte, že je to dobrý nápad?


Na závěr jsem vám naskenovala svou face chart, což je karta na které jsou sepsány všechny produkty, které vizážistka během líčení použila. Tato karta je užitečná jak pro mě - abych si zapamatovala, co kam patří :), tak pro vizážistku, která si nechá koupii a při další návštěvě už ví, jaký odstín makeupu vám sedí , jaký produkt už jste vyzkoušela apod.

Bobbi Brown o líčení také napsala několik knih. Doufám, že se aspoň k některé z nich dostanu, abych prohloubila své kosmetické znalosti a samozřejmě se pak se všemi informacemi s vámi podělila.
Díky naší spolupráci si už brzy budete moci přečíst recenze na výrobky, mé tipy a pozvání na různé akce. Snad mi vyjde i nějaká soutěž pro vás :). 
A jaké jsou vaše zkušenosti se značkou Bobbi Brown? Znáte ji nebo o ní slyšíte poprvé? Vyzkoušeli jste nějaké produkty? Ráda si přečtu vaše tipy.

04.12.11

Sunday talks


Nová, snad pravidelná rubrika o všem, co mě zaujalo v uplynulém týdnu. Tentokrát to bude hodně o knihách. Psala jsem už, že jsme byly s Rádě na křtu knihy Kmeny v Meet Factory. Tahle knížka je podle mě nutnost pro všechny, koho zajímá současné dění v kultuře :).  Obálka je sice trochu děsivá, ale vevnitř najdete spoustu fotek a informací např. o skejťácích, lidí okolo tetování, hipsterech atd. Knihu sestavil Vladimir 518 ve spolupráci s dalšími autory. Objednat si ji můžete třeba tady.
Další poznámka ohledně knížek. Nově otevřené knihkupectví Book Factory ve Spálené ulici v Praze se stalo mým osobním rájem :D. V tomhle knihkupectví najdete zahraniční knihy za výborné ceny. Já si tam koupila krásnou knihu o The Beatles a vybrala jsem si tam další asi 4 tituly :). Doporučuji navštívit! Já byla nadšená, brzy se tam vrátím.


Dalším tématem jsou farmářské trhy. Navštěvujete? My chodíme s holkama na trh na Náměstí Jiřího z Poděbrad. Tam se konají každou středu a sobotu. Mají tam nejlepší kávu z Kávového klubu a různé druhy pečiva, takže tam ráda chodím na snídani. Tuto sobotu jsme si tam s Radkou koupily dva pstruhy na oběd, který se moc povedl! Jsem ráda, že se něco takového pořádá a i když to není ještě úplně ideální, ráda tam chodím.
 Fotka ze soboty na Jiřáku :). Vyfotila Rádě.


Posledním tématem Sunday Talks pro dnešek je nově otevřený blog Lou. Jmenuje se Get the Lou(k) a najdete tam skvělá beauty videa! Všechno v češtině! Lou točí jak beauty tutorialy, tak různá srovnání apod. Je výborná, takže se určitě zajděte podívat :).