31.03.15

March favorites


Tři kousky z makeupu, dvakrát péče o pleť a jeden sprej na vlasy, to jsou mí březnoví oblíbenci. A kdybych nebyla zapomnětlivá, tak se na fotce objeví i modrý lak na nehty. 
Heat protection mist - ochranný sprej od Toni and Guy mě baví už dlouhou dobu, nastříkám ho na vlhké vlasy před fénováním nebo již na suché před žehlením.
Ultra facial cleanser od Kiehls používám každé ráno a večer. Ráno na umytí obličeje, smytí noční masky či krému a večer s ním dočišťuji pleť po micelární vodě. Pleť je po něm perfektně čistá a rozjasněná. Jedinné minus je, že moc hezky nevoní.
Krém ze Sephora - Instant moisturizer je můj zachránce během dne, kdy se mi na obličeji zjeví suchá místa. Malé balení zaručuje, že se mi vejde do každé tašky. Opravdu krásně voní a hydratuje dlouhou dobu.
Nars sheer glow makeup. Pokukovala jsem po něm již dlouho, a když jsem jednou šla kolem Sephory, tak jsem ho prostě koupila. A nelituju. Krytí má asi střední, což mi úplně stačí, nevypadá jako maska a skvěle splyne s pletí. Používám odstín Light 4 - Deauville.
Tento měsíc mě zase hodně bavily krémové oční stíny, nejčastěji jsem na očích měla MAC Paint pot v odstínu Idylicc a Chanel Illusion d´ombre v barvě Diapason

Jaké jsou vaše kosmetické objevy tohoto měsíce?

23.03.15

PŘEČTENO

Tři knihy, které jsem v poslední době přečetla a moc se mi líbily. Tentokrát rodinné a dobrodružné...

BORN TO RUN
Nemusíte být rychlí. Hlavní je nemít strach.


Kniha o radosti z běhání. Příběhy z prostředí ultrazávodů a příběh tajuplného kmene Tarahumarů žijících v měděných horách v Mexiku. Vypráví americký novinář Christopher McDougall, který se do celého taje běhání zapletl, když kvůli bolesti nemohl běhat. Osobně se setkal s tajuplnou osobou, která si říká Caballo Blanco (Bílý kůň), který se rozhodl zosnovat ultrazávod (50 mil a více) přímo v měděných kanonech. Jak se mu to podařilo a doprovodné příběhy o dalších běžcích najdete v téhle knize, která vás nadchne jak v poznání, čeho je lidské tělo schopno, tak třeba i motivuje k běhu a vyzkoušení vlastních limitů.

DIVOČINA

Dlouho jsem se tak moc nezabrala do jedné knihy jako do Divočiny od Cheryl Strayed. Životopisný příběh o ženě, která se poté, co jí zemřela matka a rozvedla se s manželem, ve svých 26 letech vydala sama na 1000 mil dlouhou tůru po Pacifické hřebenovce. Bez jakýchkoli předchozích zkušeností.
Šílený nápad a dokonalý útěk od reality. Cheryl má štěstí, cestou potkává dobrodruhy, se kterými si vyměňují zkušenosti, vyhne se zasněženým horám i pumám a chřestýšům. Cestou se snaží vyčistit si hlavu, utřídit myšlenky a hlavně najít své ztracené JÁ. Jak se jí to povedlo si můžete nejen přečíst, ale i vidět v kině. Cheryl si zahrála má oblíbená Reese Whiterspoon. Film jsem ještě neviděla, ale těším se.

 POD SNĚHEM

Novinka mé oblíbené autorky Petry Soukupové. Tři sestry se sejdou po dlouhé době, v jednom autě, společně s dětmi a vyřčenými i nevyřčenými problémy. Jejich cesta na narozeninovou oslavu táty je plná zvratů, hádek, porozumění a ječících dětí. Blanka, vdaná matka dvou malých slečen a novorozeného Filípka, Olga, svobodná máma malého Olivera a nejmladší Kristýna, svobodná a bezdětná, zato zamilovaná do ženatého muže. Není lehké najít pochopení pro život toho druhého. I proto je pro sestry těžké smířit se s tím, na co přijdou po příjezdu do domu rodičů.
Petry příběhy mě baví, líbí se mi její styl psaní, kde musím přemýšlet, co je přímá řeč a co vyprávění. Pokud Petru ještě neznáte, doporučuju také knihu Zmizet, která vyšla myslím před dvěmi lety.

Četli jste některou z těchto knih? Jak se Vám líbily? Co si mám přečíst teď? 

02.03.15

February favorites


Nejkratší měsíc v roce je za námi, což také znamená pravidelnou rekapitulaci oblíbené kosmetiky za uplynulý měsíc. Tentokrát hlavně dekorativní kosmetika.
Vrátila jsem se k paletce Lolita od Marca Jacobse. Jsou v ní neutrální hnědé a béžové stíny, některé třpytivé a některé matné. Nejvíce mě baví dva úplně vpravo, které jsou jemně třpytivé a v kombinaci vypadají neodolatelně. Ráda si k nim dělám jemnou linku z tmavě hnědého stínu (třetí zleva). Paletu jsem koupila v Sephora v Římě, doufám, že se brzy dekorativka od Marc Jacobs dostane i k nám.
Tmavě fialové stíny v tužce od Bobbi Brown používám, když jsem ve spěchu nebo prostě líná se pořádně namalovat. Stačí udělat linku nad řasy a rozmazat buď prstem nebo štětečkem.
Archery tužka na obočí od Soap and Glory je můj zachránce. Stačí pár tahů a obočí je jako ze škatulky. Z jedné strany je tužka a z druhé kartáček na rozčesání obočí.
Vůně Wood sage and Sea salt od Jo Malone jsem si začala přát ve chvíli, kdy se s ní roztrhl pytel na youtube a každá bloggerka o ní točila videa (jo, tak moc se nechám ovlivnit). Když jsem pak měla možnost ji na vlastní oči (nos) vyzkoušet, hned jsem věděla že ji musím mít. 
Rozjasňující maska od Korres s vůní růže je u mě už klasika, tohle je mé druhé balení. Stačí na chvíli aplikovat a po smytí je pleť jasná a očištěná.
Lak na nehty Maybelline Super stay 7 days v odstínu Ever burgundy je novinka v mé sbírce, za celý únor jsem se s ním nalakovala nespočetně krát. Perfektní tmavofialovočervenohnědá barva. 
Jaké máte vy oblíbence za uplynulý měsíc?