10.09.15

Milan stories

Minulý týden jsem se vydala s přáteli do Milána na prodloužený víkend. Naším cílem bylo vypít co nejvíce vína a Aperol spritzů, projít si město, vidět památky a třeba si i něco pěkného koupit. A plány nám vyšly! Počasí nás strašilo týden dopředu, že bude neustále pršet, ale nakonec jsme měli jen jednu ranní bouřku (během které jsme dlouze snídali) a zbytek víkendu azuro
Nejdelší dobu jsme byli - na střeše Duoma (hrozný vedro, ale zážitek), v parku u hradu Sforzesco, na Aperol terase,  v baru Marc Jacobs a v obchodě &Other stories :)))). 

Navigli district

Cesta: Letěli jsme se společností Easy jet, která měla na náš termín nejvýhodnější letenky. Do Milána lítá snad většina nízkonákladových aerolinek. Let trval asi hodinu a dvacet minut. Do místa našeho ubytování jsme se z letiště Malpensa dostali vlakem (12 EUR). Po Miláně jsme jezdili hlavně tramvají a občas metrem či trolejbusem. Jízdenka na 48 hodin stála něco přes 8 EUR. 

Můj koutek v našem AirBnB bytečku

Ubytování: Poprvé jsem vyzkoušela ubytování přes AirBnB a nemohla bych být nadšenější. Bydleli jsme v novém bytě přibližně 20 min tramvají do centra. Pro 4 osoby jsme měli k dispozici dvě ložnice, dvě koupelny a obývací pokoj s kuchyňským a jídelním koutem. Nesmím zapomenout taky na terasu a balkónek, na kterém se neustále promenádoval drzý holub. 
Bydleli jsme přímo v tomto bytě.

Skupina: Háňa, Bárb, Pól a Katie

Jídlo a pití: Z Itálie se vždy vracím o něco těžší :). Pizza s dvojnásobnou porcí mozzarely, milánské risotto, sýry a olivy k drinkům, to se musí někde projevit. Moc se nám líbilo v Marc Jacobs Café, na Terase Aperol s krásným výhledem na Duomo a v malé rodinné restauraci poblíž Corso Commo, na jejíž jméno si bohužel nevzpomínám. A taky Mercato Metropolitano - trh a venkovní restauraci, kde najdete vše od výborné zmrzliny, drinky až po hlavní jídla.

Cafe Marc Jacobs

Co vidět: Duomo, zevnitř i vyjít/vyjet na střechu. Hrad Sforzesco a jeho přilehlý park, kde v jezírku společně plavou kachny a želvičky. V této době v Miláně taky probíhá Expo. Navigli district, což jsou kanály navržené Leonardem Da Vinci a připomínají atmosféru Benátek. Museo del Novecento, kde jsem se tentokrát podívat nebyla, ale před několika lety ano a byl to skvělý zážitek.

10 Corso Como

Nákupy: Chtěla jsem si pořídit kabelku a nakonec se stala mou tato malá černá z &Other stories. Tahám ji teď všude a překvapivě se do ní vejde spousta věcí, i deštníček. Ve stejném obchodě jsem našla i krásný tmavěmodrý obal na telefon a nemohla jsem odejít bez krému na ruce s vůní Morrocan tea, kterou jsem si zamilovala již při poslední návštěvě. Baví mě taky jejich rtěnky a barva Fedora mauve je jako stvořená na podzim, což byla omluva si ji koupit, haha. 

V Miláně doporučuji nevynechat některý z obchůdků kosmetiky Kiko Milano, obchod 10 Corso Como (nejvíce mě nadchlo první patro s knihkupectvím) a podívat se do obchodů s bižuterií Lola and Grace. Odtud mám tento náhrdelník a od koupě jsem ho v podstatě nesundala :).

skupina! pólík tideturned.org, Bárb checkczechfashion.cz


Byli jste někdy v Miláně? Co se vám líbilo a nelíbilo? Ráda si přečtu postřehy :).

Můj poslední cestovní deník byl z Krakowa si můžete přečíst tady.

Více fotek z Milána a dalších na mém instagramu.

0 komentářů: