13.10.14

#Girlboss


Jednoho dne v srpnu jsem se procházela anglickou sekcí v knihkupectví, když jsem narazila na knihu v růžové barvě s krásnou ženou na přebalu. Už z dálky jsem věděla, že s ní půjdu domů. Životopisná kniha zakladatelky online obchodu Nasty Gal Sophie Amoruso je motivujícím čtením pro všechny, kteří (které) chtějí dosáhnout svých vytyčených cílů.
Sophia ušla dlouhou cestu od prodávání vintage oblečení na ebay až po založení vlastního úspěšného internetového obchodu, jehož je teď CEO a pod sebou má spoustu zaměstnanců. Z dívky, která začala pracovat jen proto, aby měla zdravotní pojištění, která běžně kradla v obchodech, se stala úspěšná podnikatelka. Jak toho dosáhla? Cit pro detail, styling i štěstí na přátele, to vše Sophii pomohlo aby se stala tím, čím je teď. 
Kdo je podle Sophie GIRLBOSS? "A #GIRLBOSS is in charge of her own life. She gets what she wants because she works for it." How to work for it? V knize najdete tipy, jak se držet svého plánu a cíle, jak být kreativní, starat se o social media a další. 
Kromě praktických věcí Sophia popisuje historky ze svého života, které občas hraničí (či překračují) se zákonem, ale vždy se v nich najde ponaučení.
Sama jsem knihu četla na dovolené v Maroku a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Díky velkým písmenkům se čte opravdu rychle a tím jak je čtivá ani nebudete chtít přestat. Zatím vyšla pouze v angličtině. 

#GIRLBOSS takes her life seriously without taking herself too seriously. She takes chances and takes responsibility on her own terms. She knows when to throw punches and when to roll with them. When to button up and when to let her freak flag fly. 

1 komentářů:

Foly D. Sante řekl(a)...

tak toto si musíkm prečítať! díky za tip