01.08.21

SUNDAY TALKS XIV.

Jsem zpátky z víkendu v Kutné Hoře a okolí a tudíž se dnešní Sunday talks budou točit kolem těchto míst.

V Kutné hoře vždy doporučuji navštívit GASK - nyní tam kromě dlouhodobých výstav Stavy mysli, Alej světců a dalších můžete vidět také scény českého scénografa Josefa Svobody. Skvělý je to i venku, kde jsou vystavené různé prostorové instalace a sochy.

Jak je u mě už asi známo, kromě památek a galerií mě zajímají kavárny, restaurace, vinárny, obchůdky... v Kutné Hoře Vám ráda doporučím kavárnu Kafírnictví, kde jsme seděli v nejútulnějším koutku a hlavně tam měli skvělý drink - Bloody espresso tonic - což je klasický espresso tonic doplněný malinovým pyré. Dokonalost.

Na oběd jsme vyzkoušeli restauraci Čtyři sestry. Menu se tam mění snad denně a co jsme ochutnali, tak bylo výborné. Zmrzlinu jsme si dali v Zmrzlinárně Kutná Hora (měli i pivní) a oříšky jsme nakoupili v Al Andalous.

Ubytovaní jsme byli v Glampingu Malešov jen pár Km od Kutné Hory. Hrozně se mi líbilo, že jsme spali ve stanu, byla tam teplota jako, když je člověk ve stanu, ale zároveň tam byla postel, peřinka a taky koupelna. Od asi 5 ráno pršelo, takže to bylo celé dost romantické. Za vyzkoušení to rozhodně stálo.

Stavili jsme se také v Poděbradech, kde jsme v Galerii Ludvíka Kuby viděli výstavu obrazů Pasty Onera. Vstup je zdarma, takže by byla škoda se tam nepodívat.

V Poděbradech se mi taky moc líbila kavárna Káva Poděbrady a obchůdek Vilémovo pekařství & koloniál, kde jsme nakoupili zásoby dobrot.

Jaký jste měli víkend vy?

0 komentářů: