25.07.21

SUNDAY TALKS XIII.

Druhá série Českého podsvětí mě opět chytla. Podcast žurnalisty Josefa Klímy a youtubera Adama na téma zločinu v česku po roce 2000. Zatím jsou venku asi tři díly a je to stejně skvělé, ne-li lepší než první série. Poslouchat můžete tady.

V pátek jsem poprvé navštívila Museum skla Portheimka. Společně s Museem Kampa a domem Jana Wericha patří pod nadaci Medy Mládkové. V pátek dopoledne jsem tam byla úplně sama, milá paní kustodka mě tam provedla a k místním dílům mi dala vyčerpávající výklad.


Každé úterý, předtím než jdu na cvičení na Jiřího z Poděbrad, stavím se do Kro coffee pro chleba. Mají tam ten nejlepší žitný chleba a semínkový chleba a celozrnný kváskový. Vlastně všechny, co jsem tam kdy koupila, tak byly úplně skvělé. 

Na Netflixu jsme dokoukali seriál On becoming a god in central Florida se skvělou Kirsten Dunst v hlavní roli. Příběh se točí okolo podvodného scam systému FAM, který svým členům zařídí bohatství. Až na to, že spíš ne.

TIP na malý výlet z Prahy - vlakem z Hlavního nádraží do Černošic, projít se na vyhlídku, lehnout si k Berounce a pak si dát výbornou pizzu v Pizza Metro.

Vinted curated tady chvíli nebylo. Dnes bílé tričko s nápisem Love society od Ganni. Džínová sukýnka Bimba y Lola. Sandálky Gucci.

18.07.21

SUNDAY TALKS XII.

Rupauls Drag Race All stars 6. Miluju koukat na Drag Race, nejvíc mě v poslední době bavila 2. řada britské verze. Teď jsou na Netflixu každý týden nové díly šesté řady All stars - jsou tam tak kontroverzní drag queens, co mě štvou, že se prostě musím dívat. Máte nějakou favoritku?

Muž bez jazyka od Matěje Dadáka. Další kniha od českého autora, kterou jsem v poslední době přečetla. Četlo se to moc dobře, příběh o spisovateli, který zrovna moc nepíše, o rodinných vztazích, alkoholu a akci obnovení identity.


Po dlouhé době jsme zašli do divadla - tentokrát na letní scénu Studia Dva na Vyšehrad. Viděli jsme muzikál Starci na chmelu a musím říct, že takhle venku s vínem v ruce to byla ideální podívaná.

Písnička Mech od Ventolina. Žádný spěch. Můj letní hit ještě společně s italskou hitovkou Mille.

Francouzský trh na Kampě - dnes máte ještě poslední příležitost zajít si na Kampu na francouzský trh. Je to jedna z mých nejoblíbenějších akcí v roce. Prodává se tam velká spousta vína, cremante, mušle, ústřice a hlavně nekonečně druhů sýra, které si necháte nakrájet na prkýnko a pak už jen ochutnáváte. Jestli takhle nevypadá nebe, tak nevím.

Podcast Taste of Prague o Guilty pleasures. Já bych za sebe z jídla přidala - slané brambůrky polité tabascem. Miluju to. Jaké máte guilty pleasures vy?

11.07.21

PRODLOUŽENÝ VÍKEND V JIŽNÍCH ČECHÁCH

Na červencový prodloužený víkend jsme si naplánovali výlet do Jižních Čech.

Jako základnu nám přišlo strategické zvolit České Budějovice - pro naše cíle byly přibližně uprostřed, ubytování se tam dá najít za dobrou cenu a večer se tam dá velmi dobře zabavit.

České Budějovice. Tam jsme tedy přespávali a večer trávili čas. Líbilo se nám v restauraci pivovaru Solnice, kde jsem kromě dobrého piva ochutnala také mrkvové risotto s kozím sýrem a pečenými rajčaty. Výborné jídlo měli také v restauraci Klika kitchen, kde bylo také super venkovní posezení u vody. Skvělé tacos má paní v okýnku v ulici Krajinská. 


Pokud si chcete dát dobrý drink, velice doporučuju bar Žlutá ponorka. Bar má super atmosféru a velký výběr míchaných drinků.

Měli jsme i tipy na fajn kavárny v ČB, ale nestihli jsme žádnou navštívit. Například Plachý kafé nebo kavárna Datel.

Do Třeboně jsem se hodně těšila... do restaurace :D. Já vím, ale Kapří hranolky v restauraci Šupina a šupinka jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. A byly výborné. Na závěr jsem ještě zvládla makový pudink.


Co ještě vidět v Třeboni kromě rybí restaurace? Schwarzenberskou hrobku, rybník Svět a okolí Třeboňského zámku.


Český Krumlov je nyní plný vodáků. Mohla bych stát hodiny u jezu a pozorovat, jak ho kdo zvládne sjet. Navštívili jsme dvě kavárny - Kafe Synagoga a Kolektiv. Na oběd jsme se stavili do Bistra Topinka

Zámek Hluboká je na pohled opravdu nádherný. Nikdy jsem ale nebyla ten typ, co potřebuje jít do zámků a hradů dovnitř, vlastně jsem to nikdy ráda neměla. V Hluboké jsme ale navštívili Jihočeskou galerii, kde je výstava Ruských avantgardistů a zároveň tam zrovna byla vernisáž výstavy českého umělce Lubomíra Typlta. Mohli jsme tak jako jedni z prvních vidět jeho novou výstavu a zároveň potkat i autora.


Cestou z Krumlova jsme se stavili ve vesničce Holašovice, která je členem UNESCO. Upřímně - asi by stačilo místní náves projet dokola v autě a jet dál. Takto jsme zaplatili 60 Kč za parkování, náves si obešli a jeli pryč.

Poslední den jsme navštívili Tábor. Tam je to tak super! Prošli jsme se kolem rybníku Jordán, probádali celé historické centrum a pak jsme dlouho seděli s knížkami v kavárně Jednota, která je zároveň knihkupectvím. Další kafe jsme si pak dali v Kávové zastávce. Nakoupili jsme dárečky v Place store, což je jeden z nejhezčích designových obchodů, co jsem kdy navštívila. 

Máte nějaké další tipy, co vidět a jíst v Jižních Čechách? Už se totiž těším, až se tam vydáme znovu! :)


04.07.21

SUNDAY TALKS XI.

Nová kniha Martina Váši Zůstane to v rodině se mi trefila do noty. Útlá knížka je plná humoru, narážek a vtipných situací, které se hlavnímu hrdinovi - Martinovi, stávají. Pokud jste nečetli jeho prvotinu Dělám si to sám, tak ji také doporučuji (i na cesty jako audioknihu).


The Parisian agency na Netflixu. Francouzská reality o show o rodině z Paříže, která provozuje luxusní realitní kancelář. Krásná podívaná - nádherné domy, byty i zrenovovaný zámek plný umění.

Podcast - Studio N o Britney Spears a jejím opatrovnictví. Jde z toho mráz po zádech.

Hodně random asi bude tip na domácí sirupy značky Vanda. Už jsme jich doma několik vyzkoušeli a nejvíce můžu doporučit kokosový sirup do kávy. Jak do cappuccina, tak i teď v létě do ledové kávy je to geniální.

Vinted curated: sandálky See by Chloé, top Bimba y Lola a humří náušnice Dolce & Gabbana.