27.06.21

SUNDAY TALKS X.

Na youtube kanále  Architectural digest se objevilo video domu Cary Delevingne. Něco takového jsem asi nikdy neviděla a moc ráda bych přišla na návštěvu. Každý by měl mít doma bazének plný balonků. Doporučuju se podívat.

Seriál Halston na Netflixu sledujeme doma trochu opožděně, ale velmi si to užíváme. Evan McGregor je jedním z mých oblíbených herců a v Halstonovi je geniální. (Pokud byste ho chtěli vidět v dvojroli, doporučuju třetí řadu seriálu Fargo, kde hraje bratry.) Škoda jen, že to má tak málo dílů.

Podcast Černá čísla od Seznam zpráv je taková pohádka pro dospělé - povídání o vzniku úspěšných společností a jejich zakladatelech. Moc se mi líbil díl o Zásilkovně.

Z podcastů se mi taky tento týden líbil podcast Taste of Prague o věcech, které jsou "overrated". Pro mě by to byly taky burgery, koblihy a domácí limonády. Co pro vás?

Místa v Praze, která jsem si teď oblíbila - restaurace Hanoi square ve Štěpánské ulici s výbornou vietnamskou kuchyní a také Kasárny Karlín s příjemným venkovním posezením a levným Aperolem spritz. 

Pokud si občas dáte rádi zmrzlinu, doporučuju příchuť buchtičky se šodó v Créme de la créme.



20.06.21

SUNDAY TALKS IX.

Gastromapa podcast - díl s cukrářem Josefem Maršálkem. Znala jsem ho pouze z Peče celá země (btw. říkal, že už mají dotočenou druhou sérii, ale vysílat se bude až na jaře...), takže jsem vůbec neznala jeho příběh. Josef má rozhled a rozumné názory na spoustu věcí, zkušenosti ze zahraničí a dobrý humor. Jeden z nejlepších rozhovorů, co jsem za poslední týdny slyšela.

Když už jsme u tvorby Lukáše Hejlíka, tak jeho kniha s výlety po ČR - 555 Výlety s Gastromapou je super. Už jsme díky ní byli na rozhledně Bára u Chrudimi. Teď se nám hodně hodí pro plánování prodlouženého víkendu po Jižních Čechách.

Pro ochlazení v tomhle hot počasí doporučuju espresso & tonic. Můžete si ho dát snad ve všech modernějších kavárnách nebo si úplně jednoduše vyrobit svůj doma (stačí nalít espresso do tonicu s ledem).

A ještě jeden tip spojený s jídlem - ricottový koláč podle Taste of Prague. Mají na něj recept ve výberu stories na svém instagramu.


A ještě jeden netflix tip - nová série Workin moms. Miluju humor autorky a jak je to celé dost reálné.

 Vinted curated. Šaty See by Chloé. Loewe košíček. Kabelka Tory Burch.


13.06.21

SUNDAY TALKS VIII.

Kniha Mezi světy Lucie Výborné. Luciiny světy - svět hor a oceánů a svět rádia. Rozhodně nejsem žádný horolezec, nejvýš jsem byla na Sněžce, ale čtení o zdolávání vrcholů celého světa bylo fascinující. Některá popisovaná místa a situace jsem si ani nedovedla představit. Ještě nemám dočteno, trochu si přeju, aby knížka byla obsáhlejší. Najdete v ní také krásné fotografie.

Nová alba Midi lidi - Nikdo se ti nebude smát, když budeš mít lidi rád a Heal the world, konečně. Midi lidi nás na začátku června obšťastnili rovnou dvěma alby. Zatím mě nejvíc baví songy - Láska není švédský stůl a Král půjček.

Pokud jste z Valašska a okolí a sháníte originální dort, doporučuju dorty od cukrářky Chytrohlávek peče. Nechala jsem u ní vyrobit dort pro bráchu k narozeninám a výsledkem jsem byla nadšená.


Až navštívíte Litomyšl, nezapomeňte navštívit kavárnu Kafemysl na náměstí. Mají tam výborný espresso & tonic a milou obsluhu. 

Poslední dobou mě baví podcast Love is on the air od Refresher.cz. Probírají zajímavá témata (v posledních týdnech to bylo například znásilnění, ale třeba i instagram, jazyky lásky atd) a v každém druhém podcastu čtou příspěvky od posluchačů, které jsou často dost zajímavé.

06.06.21

SUNDAY TALKS VII.

Z podcastů se mi líbil rozhovor progresivního starosty Trojanovic Jiřího Novotného s Lucií Výbornou. Trojanovice jsou nadeleko mého rodného města a je to tam fakt krásné. Zvonička a restaurace Rekovice jsou krásná místa k návštěvě. (fotky jsou z února 2019)



Kniha Soběstačný od Zuzany Dostálové. Tato kniha z roku 2020 se ke mně dostala až nyní. Anotaci si můžete přečíst zde. Bylo to dost smutné čtení o Štěpánovi, kterému je na začátku příběhu 11 let, rozvedou se mu rodiče, táta se "zblázní" a stane se z něj hipster, zatímco máma je sama a on se bojí, že by se jí mohlo něco stát... přečteno za tři večery na balkóně.

Tenhle článek na Heroine mě zvedl ze židle, protože jsou to přesně ty situace, do kterých se často dostávám. Opravdu se nemusíme usmívat, jen protože tobě by se to líbilo víc.

Taková random věc - (samo)opalovací kapky na obličej z DM drogerie jsou malé kouzlo. Stačí nakapat dvě tři kapky do denního krému a za pár dní vypadá obličej jako by byl na dovolené někde na jihu. A vypadá to přirozeně, don´t worry.

Tenhle dům na Architectural digest. A můžete ho koupit!

Vinted curated: letní šaty See by Chloé, růžová Burberry kabelka, zajímavý &Other stories svetr.