30.05.21

SUNDAY TALKS VI.

Last week in my mind...

Poslední série GIRLS. Při prohlížení nabídky na HBO mi došlo, že jsem neviděla šestou sérii seriálu Girls. Už jsem to napravila a musím říct, že se mi tahle poslední série líbila snad nejvíce ze všech. Plus je tam hodně Adama Drivera. Pokud jste stejně jako já Girls nedokoukali, tak doporučuju jít na to.

Friends reunion. Pro fanoušky Přátel velká věc. Tudíž i pro mě velká věc, moc ráda na ten seriál koukám, když potřebuju zlepšit náladu a taky je to seriál, na který jsme se denně dívaly s mou tehdejší spolubydlící Haninou - čas na který mám samé hezké vzpomínky. Reunion jsem viděla hned první den co vyšel a dopadla jsem asi podobně jako ostatní - chvíli jsem brečela, pak jsem se smála a za chvíli zase brečela. Emotional rollercoaster. Bonusy v podobě Davida Beckhama a Lady Gaga included. Viděli jste?

Nejlepšího skořicového šneka za poslední dobu jsem ochutnala v kavárně Tvoje máma ve Vršovicích.


TIP na výlet. Rozhledna Bára u Chrudimi a okýnko Nové místo ve Slatiňanech. Z rozhledny toho moc vidět nejde, ale sama o sobě je velmi zajímavá. V okolí se pak dá projít po lese a můžete dorazit až k legendárnímu kočičímu hrádku (spoiler alert - žádné kočky tam nebyly).

Pusťte si písničku 95 od kapely Wyfe.

Curated vinted: madeirové Marella kraťasy, černý crop top Edited a pásek od Jimmy Choo.

23.05.21

SUNDAY TALKS V.

Co mě bavilo tento týden?

Tohle video o stylingu černého oblečení od Victorie z IntheFrow jsem přesně potřebovala. Černého oblečení mám hodně a poslední dobou mi přišlo, že mým outfitům *něco* chybí a vypadají nudně. A přitom stačí pár promyšlených zajímavých doplňků.

Speciální vydání Heroine - Prezidentky. Časopis Heroine mám už chvíli předplacený a dost mě baví. Tenhle speciál mě překvapil, vůbec jsem netušila, že vyjde a tím víc jsem byla nadšená tématem vydání. Je to asi jediný časopis, který si ráda přečtu od začátku až do konce.

Kniha Ostré předměty. Nedávno jsme na HBO dokoukali stejnojmenný seriál, ale protože jsem tam měla nějaké nesrovnalosti, půjčila jsem si knihu, abych si ten příběh urovnala. Kniha je dost jiná a jsem zvědavá jaké rozdíly se seriálem tam ještě najdu.



Tipy na podcasty tento týden: Host Lucie Výborné s Přemkem Forejtem z restaurace Entree, Se ségrou o porodu v nemocnici Na Bulovce a poslední Stopáž, kde můžete slyšet na konci i moje jméno :).

Curated vinted: Tento týden jsem našla fakt krásné věci. Tyhle dlouhé vlněné šaty s kašmírem Nanushka. Krémové šaty Isabel Marant. Espadrilky Valentino. Tenisky Chiara Ferragni - tenisky od Chiary jsem si nedávno taky pořídila a chodí se v nich jako na obláčku.

16.05.21

SUNDAY TALKS IV.

Your Power od Billie Eilish je krásná písnička. Proto je hned první na řadě. Pusťte si ji tady

Film Late night na Netflixu mě nalákal obsazením - Mindy Kaling a Emma Thompson jsou skvělé herečky. Komedie o moderátorce noční show, kterou by v jejím pořadu měl vystřídat mladší moderátor. 

Seriál Mare of Easttown na HBO go je novinkou, dají se pustit zatím 4 díly, které mě zaháčkovaly a teď nedočkavě čekám na další. Kate Winslet je jako policistka Mare naprosto skvělá a uvěřitelná, zápletka se pořád víc a víc zamotává. A pokud se vám líbilo Fargo, včera jsem objevila, že je na HBO GO už čtvrtá série.

Podcast Stopáž s kurátorem galerie GASK v Kutné Hoře. V GASKu jsem naposledy byla asi 8 let zpátky, tak si říkám, že je čas tuto krásnou galerii znovu navštívit. V Kutné Hoře potom mám taky tipy na Kafírnictví, Bistro za rohem a Zmrzlinárnu



Dyzajn market se opět konal tento víkend v Holešovicích. Našla jsem pár prodejců, u kterých jsem si buď něco nakoupila nebo to budu mít v plánu v budoucnu. Náušnice od Fiori e colori na mě čekají jako dárek k narozeninám, potom se mi moc líbily látkové gumičky do vlasů od holek ze Sayonee, vzala jsem si jednu na vyzkoušení. Filip nakoupil kapesníčky do obleku od Kolem krku. Moc se mi líbily pohlednice a přáníčka od Printintin a taky kosmetika u Alma Natural Cosmetics. Byli jste se podívat?

Curated vinted. Tentokrát mám zase něco od Isabel Marant, její kousky se tam objevují často a za velmi dobré ceny. Manšestrová bunda ve velikosti S, snové šaty od Ganni a zajímavá bílá kabelka Mango. Dohromady myslím perfektní outfit.

09.05.21

SUNDAY TALKS III.

Tento týden jsem začala číst Zuzanin dech a ta kniha mi nedala pokoj, dokud jsem jí nedočetla. Tahala jsem jí všude, mohli jste mě najít, jak si čtu v čekárně u doktorky. Mám moc ráda české autorky a od Jakuby Katalpy to byla má první, ale určitě ne poslední kniha. 


Taky jsem dočetla Vládu módy o udržitelnosti v odívání. Kniha už je asi 2 roky stará, ale stále dost aktuální. Dozvěděla jsem se tam o různých inovacích i o tom, jak se to vše zase vrací na začátek. Výrobny zpátky do Evropy/USA, ruční výroba tkanin i ruční barvení... opět mě to donutilo se trochu zamyslet nad svým šatníkem a způsobem, jakým nakupuju.

Podcast - Gastromapa - rozhovor se zakladatelem brněnské zmrzlinárny Ještě jednu Jakubem Gavorem. Jeho cesta k výrobě řemeslné zmrzliny je fakt zajímavá a jeho zmrzlina je jedním z lákadel, proč bych si ráda zase někdy zajela na výlet do Brna.

HBO GO jsme si pořídili celkem nedávno, ale už můžu doporučit, co se mi fakt líbilo - Fargo, taky Pustina nebo Sedmilhářky. Včera jsme se dodívali na Ostré předměty (to si musím i přečíst jako knihu, byla jsem v tom seriálu občas ztracená) a co nejdříve bych chtěla vidět Mare z Easttownu s Kate Winslet, slyšela jsem na to jen samé dobré recenze.

MUSIC TIP: Kings of convenience mají po snad osmi letech novou písničku a je úplně stejná jako jejich klasiky a je to přesně to, co jsem potřebovala slyšet. Odkaz tady.

Vinted curated: tentokrát jsem narazila na mini prstýnek Antipearle a tenký zelený svetr Arket přesně na tohle jarní počasí.


02.05.21

SUNDAY TALKS II.

V minulém Sunday talks jsem psala, že koukám ráda na videa o penězích. V nich vyniká Graham Stephan. Nejvíc mě od něj baví videa, kde komentuje jiná videa - kolik peněz kdo utratil za týden, budgetová videa atp. Nesnáší, když lidi utrácejí za Starbucks a sám pije doma kafe za 20 centů. Je to zábavné a občas i edukativní.

Kniha Londýn prostě žeru mě nalákala na okamžitou návštěvu Londýna. Na to si teda asi ještě chvíli počkám, ale pokud chcete objevovat Londýn a chutě místních restaurací, doporučuju tuhle knihu. Kromě historek z života autorky Lenky Požárové v Londýně tam je taky pár zajímavých receptů z restaurací a bister, kde autorka působila.


Díly podcastů za uplynulý týden - Fashion session o second hand trhu. Jak nyní roste a ještě více poroste. Jaké second handy fungovaly předtím a jak fungují dnes. A že i v "sekáči" se dá nakupovat neudržitelně.

Taste of Prague rozhovor s In August Company. O této značce jsem měla povědomí z instagramu, díky rozhovoru jsem se dozvěděla hodně o tom, jak funguje malá lokální značka, o přístupu "direct to customer" a co vlastně znamená "In August Company". 

Minulý víkend bylo finále 13 řady Rupauls drag race. Měla jsem dvě favoritky a jedna vyhrála, takže spokojenost. Hodně mě bavilo i Rupauls drag race UK - druhá série, která také nedávno skončila. Britské queens mi přišly vtipnější a autentičtější než americké. Koukali jste? Jste spokojení s vítězkami?

Dva tipy na výlet - tento týden jsem se byla podívat v Kroměříži v zámecké zahradě. Je moc hezky upravená, mají tam pávy, různě barevné slepice a dokonce i čtyři opičky. Kávu si dejte ve VeloCafé.

Doporučuju se stavit taky na Hukvaldy, podívat se na stoleté duby s obrovskými kořeny a na sochu Lišky Bystroušky. Kávu si dejte v Ráji na zemi.


Vinted curated section. Dneska tady mám černou kabelku See by Chloé (nad tou vážně uvažuju) a šaty s balonovými rukávy od značky Edited. 

Navštívili jste nějaké zajímavé místo? Budu ráda za tipy.