25.04.21

SUNDAY TALKS I.

Sunday talks se vrací! Neděli co neděli Vás budu zásobovat tipy na filmy, seriály, knihy, hudbu, články, věci, jídlo... tak nějak na vše, co mě zaujme.  

Na youtube trávím čas koukáním na videa o renovacích nábytku, penězích, fashion hauly a záběry krásných domů a bytů. Naposledy mě dostalo, když Architectural Digest navštívil zpěváka Troye Sivana v jeho domě v Melbourne. Většinou si u těchto videí říkám, že je to fakt nádhera, ale žít bych tam nechtěla. U tohoto jsem si říkala jen - kdy se můžu nastěhovat? Mrkněte tady.

Podcasty mají tu výhodu, že je možné je poslouchat při provozování jiných činností - win win! Dnes mám tip na dvě epizody z mých oblíbených podcastů - jedna je rozhovor s Alenou Mornštajnovou v DVTV (tady i s videem) a druhým je epizoda o Capsulovém šatníku v podcastu Fashion session. 

Alena Mornštajnová minulý týden vydala svou další knihu - Listopád. Je to alternativní historie - co by se stalo, kdyby 17. listopad 1989 proběhl jinak, než jak to doopravdy bylo. Mám už přečteno a opravdu to není veselé čtení. O knize a o současném stavu naší společnosti je zmíněný rozhovor.

V podcastu Fashion session o Capsule wardrobe je hostem slovenská stylistka Barbora Yurkovič, která má s takovýmto typem šatníku zkušenosti. Koncept "capsule wardrobe" mi přijde fascinující - mít v šatníku určitý počet kousků (kolem cca 30), které dávají smysl a lze je všechny kombinovat dohromady. Sama mám obrovskou skříň plnou oblečení, ale často nevím, co na sebe, takže tento typ šatníku je úplně opak toho, co žiju.

Z hudby mě teď hodně baví Julien Baker. Na spotify poslouchám její novou desku Little oblivions. Pokud byste si měli pustit jen jednu písničku z tohoto alba, pusťte si Favor. Jo a příští rok by měla přijet koncertovat do Prahy.

V rámci udržitelnosti plus kvůli tomu, že jsou stále  zavřené obchody jsem znovuobjevila kouzlo vinted. Po před-jarní čistce šatníku se mi tam podařilo prodat pár kousků, které už nenosím, ale taky jsem tam našla novinky k sobě do skříně.

V rámci Sunday talks tímto zahajuju "curated vinted" sekci, kdy najdu odkazy na pár kousků, které jsem na vinted objevila a přijdou mi skvělý. Většinou hledám své velikosti M/38, ale některé značky si projíždím i bez filteru, co by kdyby... Dnešní výběr - džínová košile Isabel Marant s fiží - ideální k černým cigaretovým kalhotám. Maxi šaty s květinami Mulberry. Červenočerná plyšová šála Loewe nebo khaki kabelka Proenza Schouler. Vybrali byste si něco?

Příští týden bude tip na super knížku o udržitelné módě a určitě i další epizody podcastu.