18.03.21

Jak se během pandemie mění moje nástěnky na pinterestu

Spoiler alert - složku STYLE aktualizuju pořád. Dokonce jsem založila speciální nástěnku STYLE21 pro tento rok. Až pak jednou vyrazím mezi lidi, budu připravená. Aspoň teoreticky. 

Jinak se ale změnilo téměř vše - ze zaměření na cestování, chození mezi lidi, plánování akcí... na -> sezení doma, úprava bytu, vaření, domácí práce...



Nástěnky, na které nyní připínám obrázky skoro každý den: interior ideas, dream house, living room ideas, recipes, vyšívání... 

Už rok jsme doma mezi čtyřmi stěnami, které si teď intenzivně zvelebujeme. Interior ideas je nekonečná inspirace. Nakupujeme doplňky, dekorace, svíčky (kolaborace Byredo a IKEA, někdo?) měkké deky, sošky opiček (true story) a designový nábytek z druhé ruky. Kdo v posledním roce nečekal na dodávku z IKEA jako by nebyl. Já se loni stěhovala, takže jsem si zařizování a zvelebování užila na maximum (kdyby někdo chtěl poradit se sestavováním skříně PAX, jsem váš člověk). Dokonce se podařil můj vysněný koutek na čtení v okně - na širokém parapetu máme na míru ušité sezení s polštářkem. Škoda jen, že pak místo čtení spíš koukám z okna.

Recipes, to jsou fotky barevných jídel, které možná někdy uvařím. Třeba buddha bowl nebo rissoto s avokádem. Nebo se pustím do barevných dortů a skořicových šneků. Zatím jsem u pečení toastového chleba (nedá se srovnat s tousťákem z obchodu), záchvatů u focaccie (fuckáča se ale nakonec povedla, jen jedno těsto skončilo v koši) a zkoušení receptů z kuchařských knih, co máme doma. 

Ukládám si inspiraci na tetování, co si nechám udělat, až se otevřou tetovací salóny. To spíš z nudy, protože tetování už vymyšlené mám a teď jen, aby ho někdo nakreslil na papír a pak na mě.

No a teď to vyšívání?! Pořídila jsem si jehlu na punch needle. Už jsem se viděla, jak vyrábím koberečky a dečky pro všechny členy rodiny. Po mamce mi zůstala spousta vlněných klubíček, tak jsem je chtěla využít. Jenže moje vyšívací jehla je na vlnu úzká. Objednala jsem si tedy vhodnější, ale ta zase nemá úpravu hloubky vyšívání. Nakupování na internetu, když kupujete něco, co vlastně nevíte, jestli je to to, co potřebujete, není moc jednoduché. Zatím mám jeden podtácek a ten ještě není kompletně hotový. Ehm. Půjčila jsem si v knihovně knížku o pletení čepic, tak se možná přeorientuju. (Další blog post bude nejspíš o tom, jak mi spadl kámen ze srdce, když knihovna otevřela půjčování rezervovaných knih z okýnek).

Kam už dnes nepřidávám skoro nic: cestování, účesy, nehtový design

O cestování se rozepisovat nebudu, nebudu jitřit rány sobě ani nikomu jinému. Cestování v této době pro mě znamená, že se celý týden bavíme o tom, kam vyrazíme o víkendu. Na Barrandov? Na Strahov? Do Prokopáku? Kde jsme ještě v Praze nebyli? Došlo to tak daleko, že už znám detailně taková místa jako park Santoška na Praze 5, kolonii Malvazinky nebo Braník. Tento víkend to vidím na Prahu 6, chvíli jsme tam nebyli a dělají tam výbornou pizzu.

O nových vlasech si taky můžu nechat zdát. Tudíž jsou mi odstíny blond barev a různé fotky short-bobů k ničemu. Stejně je to se složkou, kam jsem si ukládala zajímavé návrhy manikúry. Loni jsem si koupila lampu na gelový lak a od té doby mám nehtový salón doma. Jen šikovnost mé manikérky (mě) je zatím dost špatná a zvládá jen jednu barvu a žádné další skopičinky (jako třeba tohle, to by se mi líbilo).

Co jsem na pinterestu v poslední době hledala: home office decorations, home diy, Velikonoce, výroba svíček. Za chvíli bude venku teplo, takže budu hledat fotky, jak zvelebit náš mini balkónek. 

Zeptala bych se, jak to vypadá u Vás, ale vypadá to vůbec u někoho jinak? Spíš budu ráda za tipy na nějaké zajímavé jídlo k uvaření nebo upečení. Já doporučuju tuhle rajčatovou misku s cizrnou, už jsem jí dělala asi dvacetkrát. Díky!