31.12.14

2014


Klišé na začátek - jak je možné, že už je konec roku 2014? Když si občas ještě myslím, že je rok 2013... Tento rok byl zlomový/zajímavý/skvělý, dokončila jsem školu, takže jsem teď Ing. Katie, hodně jsem cestovala (ahoj Říme, Maroko, Londýne!), strávila jsem skvělé chvíle s přáteli, rodinou a měla jsem to štěstí potkat skvělého muže. Taky jsem se začala učit italsky a velmi mě to baví!

Četla jsem pár zajímavých knih, viděla pěkné filmy a poslouchala novou hudbu. Jako každý rok, i letos sdílím svůj osobní TOP list.

Hudba

Hned zpočátku roku vyšlo album Bombay Bicycle club - So long see you tommorow, které mě dostalo tak, že jsem několik měsíců neposlouchala nic jiného. Skvělou desku Morning Phase vydal Beck, baví mě Goddess od Banks a taky I never learn od Lykke Li. Zamilovala jsem si Eda Sheerana, kterého jsem předtím nemohla vystát, ale jeho deska X mě přesvědčila i o tom, že nutně musím na jeho koncert v únoru. Z popu mě nejvíc bavila Lily Allen a její deska Sheezus

Koncertů jsem na můj průměr moc nenavštívila, bavili mě živě Tichonov v Café v Lese, stejně jako Adrian T. Bell tamtéž a zároveň Justin Timberlake v O2 Aréně, což byl můj splněný teenage sen. 


Film

V kině mě letos pobavila francouzská komedie Co jsme komu udělali?, Grandhotel Budapešť a HER. Poprvé jsem letos viděla legendární Annie Hall a Scarface. Na festivalu v Karlových Varech jsme viděli samé depresivní filmy, těším se na příští ročník, že třeba chytneme vstupenky na něco veselejšího.

Neviděla jsem Gone Girl, Hunger games ani Hobita 3. 

Kniha

Komiks Inside Woody Allen mě pobaví kdykoliv. V češtině vyšel pod názvem V kůži Woodyho Allena. Bavil mě Svět podle Garpa od Irvinga, životopis Medy Mládkové i Not that kind of girl od Leny Dunham (recenzi mám rozepsanou už skoro dva měsíce...) Znovu jsem přečetla všechny díly Harryho Pottera (společně s filmovým maratonem). 

Kultura

Navštívila jsem skvělou výstavu Andyho Warhola v Římě, také tu, co máme v Praze. Moc mě bavil Tim Burton na Staroměstském náměstí a mrzí mě, že jsem tam šla jen jednou. Byla jsem v Tate Modern a zamilovala jsem si obrazy mého kamaráda Martina Froulíka na jeho mini výstavě v Praze.

WEB

Stále navštěvuju své oblíbené blogy, i když většinou nestíhám komentovat. Miluju Check czech fashion a jejich street style. Na youtube nejraději sleduju essie button a Vivianna does makeup. Vařím a peču podle Sorted food. Jejich Milkshake video mě pokaždé rozesměje. 

Těším se na 2015 a na vše, co přinese. Vám přeji, aby se Vám vydařil přesně tak, jak si přejete či ještě lépe!

K.


17.10.14

Meda Mládková: Můj úžasný život


Když jsem na twitteru zjistila, že se připravuje kniha o Medě Mládkové, byla jsem nadšená. Medu obdivuji od doby, kdy jsem psala diplomovou práci, která se zajímala o Františka Kupku, a moc jsem se těšila, až si přečtu více o jejím životě. 
Životopis popisuje důležité události jejího života, kdy po dokončení rodinné školy odchází tančit do Litvy, poté do Vídně, odkud se přestěhuje do Ženevy, kde studuje překladatelství a později ekonomii a politické vědy na Ženevské univerzitě.
V roce 1948 se po nástupu komunismu odmítla vrátit do Československa a začíná se podílet na vydávání exilového časopisu Skutečnost  a v roce 1952 zakládá vlastní nakladatelství Edition Sokolova. O pár let později se seznámí se svým budoucím mužem Janem Mládkem a také s malířem Františkem Kupkou, kterého až do jeho smrti pravidelně navštěvovala. 
Po smrti Františka Kupky si dala za cíl seznámit jeho dílo se světem a uspořádat mu výjimečnou výstavu. Bez její pomoci by jistě nebyl tak známým a uznávaným jako je dnes. Meda Mládková se se svým mužem přestěhovala do Washingtonu a stala se sběratelkou umění českých nonkonformních umělců a skupuje jejich díla do své soukromé sbírky. 
V roce 1999 po velkých bojích získává budovu Sovových mlýnů v Praze na Kampě, kde zakládá Museum Kampa. Museum vystavuje sbírku, kterou za svůj život vytvořila, nejvýznamnější část tvoří díla Františka Kupky. 
Meda se v životě potkala s velkým množstvím významných osobností, jak umělců, tak i například politiků. Spoustu z nich svým jednáním velmi ovlivnila, v šedesátých letech usilovala také o stipendium do USA pro Václava Havla. 
V současné době Meda Mládková usiluje o získání Werichova domu a stále s energií připravuje nové expozice pro Museum Kampa.


15.10.14

Beauty Oils


Miluju kosmetické oleje. V současné době používám tyto čtyři.

Matrix Exquisite Oil pro jemné vlasy. Dávám jej na suché vlasy před spaním, když vím, že si je druhý den ráno budu mýt. Vlasy vyživuje, zpevňuje a krásně voní. (Koupila jsem ho na parfums.cz)

Bio Argan revival Saloos olej na obličej. Nádherně voní. Hydratuje a regeneruje pokožku. Dávám jednu až dvě kapky na obličej přibližně dvakrát týdně večer. (Prodávají běžně v drogériích, můj je z DM.)

Balm Balm sérum z šípkové růže. Hydratační olej pro obličej a krk. Funguje skvěle, jen mi nevyhovuje jeho vůně, takže tento olej nepoužívám tak často, jak bych chtěla. (Objednáno z feelunique.com)

Arganový olej s vůní růže. Z Maroka jsem nemohla odjet bez výrobků z Arganu. Tento olej jsem si zamilovala, je univerzální, takže se dá použít jak na tělo, obličej i vlasy. Stačí malinká kapička a provoní a hydratuje celé tělo! S arganovým olejem jsem si také v Maroku koupila balzám na rty s vůní vanilky a je to asi nejlepší balzám, který jsem kdy vyzkoušela (skutečně přemýšlím nad tím, že je lepší než Reve de Miel od Nuxe!). 

Používáte oleje? Jaký mám vyzkoušet příště? :)

ENG
I just fell in love with oils! These days I´m into this fantastic four.

Matrix Exquisite Oil for fine hair. I use it on dried hair before I´m off to bed when I know I´m going to wash the hair next morning. It´s nourishing and firming and the smell is just amazing. (I bought that one on parfums.cz)

Bio Argan revival Saloos face oil. It smells delicious. The oil hydrates and regenerates the skin. I regularly use one or two drops on my face two times a week. (You can buy that one on drugstores.)

Balm Balm Rosehip serum. This is hydrating oil for face and neck. It works perfetly, the only bummer is the smell! I can´t really stand it so I rarely use the oil... (I have ordered it from feelunique.com)

Argan oil with rose scent. I couldn´t leave Morroco without something made from Argan. This oil is versatile, you can use it for face, body and hair too.  Just one or two teardrops and your body is superhydrated and smelling divine. I also bought lip balm with argan oil in Morroco and I guess that´s the best lip balm I´ve ever tried. (I also think about it is really better then Reve de miel by Nuxe!)

Do you use beauty oils? Which one should I try next? 

13.10.14

#Girlboss


Jednoho dne v srpnu jsem se procházela anglickou sekcí v knihkupectví, když jsem narazila na knihu v růžové barvě s krásnou ženou na přebalu. Už z dálky jsem věděla, že s ní půjdu domů. Životopisná kniha zakladatelky online obchodu Nasty Gal Sophie Amoruso je motivujícím čtením pro všechny, kteří (které) chtějí dosáhnout svých vytyčených cílů.
Sophia ušla dlouhou cestu od prodávání vintage oblečení na ebay až po založení vlastního úspěšného internetového obchodu, jehož je teď CEO a pod sebou má spoustu zaměstnanců. Z dívky, která začala pracovat jen proto, aby měla zdravotní pojištění, která běžně kradla v obchodech, se stala úspěšná podnikatelka. Jak toho dosáhla? Cit pro detail, styling i štěstí na přátele, to vše Sophii pomohlo aby se stala tím, čím je teď. 
Kdo je podle Sophie GIRLBOSS? "A #GIRLBOSS is in charge of her own life. She gets what she wants because she works for it." How to work for it? V knize najdete tipy, jak se držet svého plánu a cíle, jak být kreativní, starat se o social media a další. 
Kromě praktických věcí Sophia popisuje historky ze svého života, které občas hraničí (či překračují) se zákonem, ale vždy se v nich najde ponaučení.
Sama jsem knihu četla na dovolené v Maroku a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Díky velkým písmenkům se čte opravdu rychle a tím jak je čtivá ani nebudete chtít přestat. Zatím vyšla pouze v angličtině. 

#GIRLBOSS takes her life seriously without taking herself too seriously. She takes chances and takes responsibility on her own terms. She knows when to throw punches and when to roll with them. When to button up and when to let her freak flag fly. 

29.08.14

What is in my TRAVEL make up bag


Právě jsem se vrátila z dovolené a rozhodla jsem se podělit s vámi o kousky, které jsem si sbalila do své kosmetické taštičky. Malovala jsem se opravdu minimálně, ale když to bylo třeba, úplně mi stačilo těchto pár výrobků.

Jako bázi jsem si již dávno zamilovala BB cream od Bobbi Brown a tentokrát se mi hodil o to více, že v sobě má SPF 35, což je na léto skvělé. Pro zakrytí lehčích kruhů pod očima miluju korektor od NARS a pro rozjasnění očí zase LUMI Magique od L´Oreal. Bronzer je od KIKO.

Bronzové Color tattoo od Maybelline jsou už klasika, neznám univerzálnější stín, když nevím, co použít, tak vždy sáhnu po tomto odstínu. Master smoky tužka na oči také od Maybelline je docela novinka v mém arzenálu, používám ji na světlou rozmazanou ležérní linku. 

Co možná bije do očí je fialová řasenka. LÁSKA! Fialové řasy se mi opravdu líbí, vypadají prostě jinak, než černé. Na první pohled nejsou razantně fialové, ale při bližším pohledu či na jasném světle září a poutají pozornost. Tahle řasenka od Rimmel stála asi 70 Kč, takže jsem vůbec neváhala nad koupí. 

Nakonec lesk na rty - Revlon Colorstay moisture stain. Měla jsem dojem, že tento moisture stain bude téměř to samé jako například Bourjois Rouge  edition Velvet, ale více jsem se už splést nemohla. Pořád nevím, co si o tomto lesku myslet, při aplikaci je podivně lepivý, ale poté už vůbec. Nijak zvlášť nevoní a zanechává jemně lehký finish. Také bych váhala nad označením "stain", protože déle než hodinu na rtech rozhodně nevydrží. Tento odstín se jmenuje Cannes Crush. 

A pokud mi nevěříte, že jsem s sebou měla jen jeden lesk, tak opravdu ne... bylo jich asi pět, různě po kabelkách a kufru :). 

Co si na dovolenou vozíte jako základní kosmetickou výbavu vy?

P.S. Kniha na fotce #GIRLBOSS od Sophie Amaruso se na blogu brzy objeví! Včera jsem ji dočetla a jsem nadšená. 

16.07.14

Přibližně před měsícem jsem se byla podívat na ranní prezentaci podzimní kolekce značky Orsay. Přestože bylo ohromné vedro, byla jsem nadšená z kabátků, kožených bundiček a jemných svetrů, které jsou v kolekci zastoupeny (a která je již v prodeji).

V poslední době jsem si oblíbila trend "statement" náhrdelníků, které oživí (mé) jednoduché outfity a Orsay má v podzimní kolekci několik takových. Podzim je rozdělený do několika podsekcí a to Beauty metal, Boho chic, Urban Folk, Party glam a Cosy time. Mě nejvíce zaujalo Beauty metal (černá, kůže...) a Cosy time (měkoučké svetry). 

Ráda jsem taky po delší době potkala Miu a seznámila se s milou Leonou. Na sobě jsem měla nové dlouhé šaty, a myslím, že si takových to dlouhatánských šatů musím pořídit více, protože jsem se v nich cítila opravdu skvěle.





fotky kolekce jsou ze stránek Orsay

14.06.14

Artsemestr

V těchto dnech opět na UMPRUMce probíhá Artsemestr, kterého se pokaždé ráda zúčastním. Tentokrát (a ostatně asi jako vždy) se mi nejvíce líbily Ateliér módní tvorby, Ateliér designu oděvu a obuvi, K.O.V., Ateliér keramiky a porcelánu a Ateliér skla. 
Byli jste se podívat? Pokud ještě ne, tak Artsemestr trvá do 16. června.







04.06.14

May favourites


Mini-pidi řasenka Lancome Hypnose Drama byla jako dárek k časopisu Grazia. Použila jsem ji jen ze zvědavosti a od té doby žádná jiná řasenka nemá šanci a plánuju si koupit plnou verzi. Řasy jsou hustější a řasenka je krásně zvýrazní a prodlouží. Co víc si přát?

Korálová tvářenka je od značky Kiko z kolekce Rock attraction. Odstín 05 Sound Coral mi učaroval, již chvíli jsem sháněla tvářenku podobného odstínu a tato kromě barvičky dodává i lehce opálený vzhled. 

V Římě jsem navštívila obchod Kiehl´s (který je teď už i v Praze, jupí!!!), kde jsem se zamilovala do vůně Orange flower a lychee tak moc, že jsem si ji rovnou koupila. Netradiční kombinace pomerančového květu, liči, Marocké růže a medu je prostě dokonalá.

Největší oblíbenec a objev v make-upu za květen je však Lolita paletka očních stínu od Marca Jacobse. Přála jsem si ji již delší dobu, a když mi Linda řekla, že v italských Sephorách mají dekorativní kosmetiku MJ, bylo mi jasné, co si odtud odvezu. V několika pobočkách byla vyprodaná, ale přece jen jsem ji ulovila! (Poslední!) Jsou tam matné i třpytivé stíny v béžovo-hnědo-růžovém odstínu, které se hodí na celodenní nošení. 


Z pleťové/tělové kosmetiky mám čtyři největší oblíbence. Balzám na rty od Nuxe - Reve de Miel je opravdu luxusní a hustý, na suché rty dělaný. Od anglické značky Balm Balm zbožňuju jejich čistící balzám a sérum z šípkové růže, které používám na obličej přes noc. Zamilovala jsem si také Midnight recovery sérum od Kiehl´s, které jsem koupila mámě a teď ho nutně potřebuji i pro sebe. Last but not least je sprchový olej od Rituals, který jsem dostala od Radušky k narozeninám (děkuju!). Krásně voní a zvláčňuje, jako bonus má i super obal.

A co vaši oblíbenci? Používáte některý z těchto výrobků?

26.05.14

Rome wasn´t built in a day

Už je to víc jak půl roku, kdy se na blogu objevil můj outfit (naposledy tady), a dnes přicházím rovnou se dvěma! :) Vyfoceny byly na prodlouženém víkendu v Římě. Město mi učarovalo, na každém kroku nějaká památka či zbořenina, milí italové, káva, Aperol Spritz, gelato a výborné jídlo! Ach,... hned bych se tam vrátila :)





Dlouhé šaty jsou z HM, skort je z Manga a pruhovaný top je FF. Boty Asos.

14.04.14

What is in my bag part 2

Druhá část What is in my bag - tentokrát má mini kabelka, která se mnou cestuje na schůzky s přáteli, pochůzky po městě atd. První část najdete zde


Kabelka je z Parfois, což je obchod, který miluju! Z nějakého důvodu mi připomíná kabelku Mini Mac od Rebeccy Minkoff, kterou bych si přála a tato mi ji zatím perfekně nahrazuje. Přestože je opravdu minimini, tak mě se do ní podaří nacpat docela dost věcí. A nejdůležitější je fakt, že se tam vejde můj Kindle 5, takže jej můžu mít u sebe opravdu pořád. Dále nemůže chybět ipod, sluneční brýle, peněženka a menší doplňky jako Tictacy, rtěnka (má go-to je Polite pink od Mac, vanilkovo-medový balzám na rty, který vyráběla má kamarádka Sissi a samozřejmě telefon.

I přestože se do této kabelky vejde spousta věcí, stejně bych si přála mít kouzelnou kabelku jako Hermiona Granger v Harry Potterovi. A kdo taky ne, že? :)

11.04.14

What is in my bag part 1

Běžně nosím dva druhy tašek - velkou do práce a menší na pochůzky po městě, do kina a podobně.  Dnes tedy první část - pracovní taška.


Má v současnosti nejoblíbenější kabelka je tato tmavěmodrá kráska ze ZARY. Je obrovská, řekla bych, že i by se do ní vešel i malý slon :). A co v ní? Kromě svačiny a telefonu, který jsem zapomněla vyfotit, tam najdete můj Filofax diář, sluneční brýle, kosmetickou taštičku, Armani Rose diamonds parfém, mini suchý šampón od Batiste, krém na ruce, balzám na rty Revlon, Tictacy, ipod, kartáč na vlasy, peněženku a také můj Kindle (ta věc v bílém obalu), což byl dárek od mého brášky k promoci (díííík) a musím říct, NEJLEPŠÍ DÁREK EVER. Takhle mám u sebe stále něco ke čtení a za dva týdny, co ho nosím u sebe jsem stihla přečíst už tři knihy (jen tak v metru, tramvaji, v řadě na poště atd...). Nikdy jsem moc o čtečce neuvažovala, ale teď když ji mám, tak si ji nemůžu vynachválit!
Samozřejmě na opravdové knihy jsem nezanevřela, stále čtu a nakupuji nové (a staré, miluji antikvariáty!)

Co důležitého nesmí chybět ve vaší kabelce/tašce?


27.03.14

Instagram mix

Můj instagram tady





26.03.14

Tuesday stuff

Při hledání dokonalého hydratačního denního krému jsem narazila na značku Antipodes. Jejich Vanilla Pod Hydrating Day Cream znám z videí od Essie Button a i díky tomu, jak jej chválila jsem ho objednala (mají ho třeba na Feel Unique). Obsahuje avokádový olej, extrakt z hroznů a med. A voní jako vanilka! Zpočátku jsem si na vůni musela trochu zvykat, teď jsem z ní nadšená. Kosmetika Antipodes je čistě přírodní a vyrábí se na Novém Zélandu.

Máte zkušenosti s Antipodes? Sama už přemýšlím, co dalšího od nich vyzkouším.


15.03.14

Muses

Na Into the gloss se před pár dny objevil článek Rockstar girlfriends plný fotek rockových hvězd a jejich přítelkyň. Zvědavě jsem to projela, protože ženy jako Anita Pallenberg, Marianne Faithfull či Patti Hansen mě vždy inspirovaly v módě a stylu (a výběru mužů, haha). 
Poslední dobou si čím dál častěji pro inspiraci hledám jejich fotky a méně mě zajímá, co se dělo na fashion weeku atp. Taky jsem dočetla další knihu o Rolling Stones (tentokrát biografii Micka Jaggera) a opět jsem se ponořila do jejich světa plného hudby, geniálních nápadů, drog a skandálů.

Pár z mých nejmilejších inspiračních rockstar fotek tedy dnes i na blogu. 



Keith Richards a Patti Hansen (zdroj).


Keith Richards a Anita Pallenberg. (zdroj)


Anita Pallenberg (zdroj)

Anita Pallenberg a Mick Jagger (zdroj)

Mick Jagger a Marianne Faithfull (zdroj)

Asi není náhoda, že jsem vybrala samé blondýny, přece jen jsou mi podobnější než třeba taková Bianca Jagger :) 
Kdybych se měla zamyslet nad současností, tak mě napadá snad jen Kate Moss, která žila třeba s Petem Dohertym a je vdaná za Jamieho Hince z The Kills. 

Mějte krásný víkend.


21.01.14

Tuesday stuff

Lazy day outfit. Měkoučké džíny a tričko v pánském střihu. Aby to ale nebyla úplná nuda, tak džíny lehce ohrneme a vybereme top s originálním potiskem. Tenhle je od Myokard a jsem z něj nadšená. Pořídila jsem ho ke konci roku na Designsupermarketu a doufám, že budu mít možnost získat ještě nějaké další :) 

Jaký je váš ouftit pro pohodlné líne dny? Lazy days...


16.01.14

Organizing: Lipstick holder

Jedním z reorganizačních plánů mého bydlení je celkově předělat skladování kosmetiky, vyřadit, co nepoužívám a vše zpřehlednit. Jako první se na řadu dostaly rtěnky! Vždycky se mi líbily tyto plastové stojany na rtěnky, a tak jsem se rozhodla si jeden také pořídit. Objednala jsem jej na ebay (stačilo zadat heslo lipstick holder a chvilinku se probírat a vybrat ten ideální) za necelou stokorunu i s poštovným! Vejde se do něj 24 rtěnek, což je pro mě tak akorát, více méně se moje sbírka rovná tomuto počtu.

Velikostně je na rtěnky perfektní, jediná, která se mi tam nevešla byla jedna od Kiko, která je ale celkově v dost velkém obalu. Takhle je mám krásně viditelné, takže se nebudu (snad) malovat den za dnem tou stejnou rtěnkou, kterou budu mít nejblíž. 

Jak vy skladujete kosmetiku? A baví vás koukat na MAKE UP COLLECTION videa na youtube? Mě velmi, hlavně protože tam vždy najdu nové nápady na skladování a organizaci :)



14.01.14

Tuesday stuff

Vybrat peněženku je opravdu náročná činnost. Požadavky jako hodně místa na kartičky a účtenky, kapsička na drobné a talismany (trsátka etc.), simple a čistý vzhled, to vše výběr dost komplikuje. Proto jsem měla radost, když jsem v prosinci na UMPRUM shopu objevila peněženky od značky Chobot, které navrhuje a vyrábí student Umprum Michal Tichý. Zamilovala jsem si jednoduchý design, kombinaci materiálů (PVC/PES a hovězí useň) i barev (bílá a tmavě růžová? bingo!). 

Má vše, co potřebuji, efektní kapsičku na drobné (není na zip, ale stejně z ní nic nevypadne), místo na karty a dvě větší kapsy na bankovky a ostatní. 

Jak jste na tom s výběrem peněženky vy? Stačí vám malá, nebo ji také máte přeplněnou účtenkami a věrnostními kartičkami?  





12.01.14

Sunday talks

Miluju kavárny. A taky bistra. A restaurace. Ráda v nich posedávám s přáteli, i klidně sama. Poslední dobou hlavně sama, ve společnosti skript, učebnic a dobré kávy. Spousta lidí se mě ptá, jak se můžu učit v kavárně, ale pravdou je, že doma mám více podnětů k rozptýlení než v kavárně. Tam se pohodlně usadím, piju kávu/čaj, čtu si, podtrhuju, zatímco doma přemýšlím, co bych tak mohla udělat, takže nakonec uklízím v kuchyni nebo mě napadne, že je výborný nápad přeorganizovat celý šatník :). Což v kavárně samozřejmě dělat nemůžu! Ha. Jak to máte vy? Dokážete se soustředit na studium? (p.s. Když už jsem v opravdové krizi, tak prostě jdu do knihovny a tam sedím, dokud něco nenastuduju :).

Tyhle fotky jsou z bistra Sweet and Pepper days, kde jsme byli na sobotní brunch s Bárb a Pólem. Na místě doporučuju vyzkoušet chedar hot dog a výborný cupcake. Káva chutí trochu pokulhává za výborným jídlem, ale zase ji podávají v krásných hrnečcích :).

Přeji Vám pěkný zbytek víkendu!

wearing mikina Pull and Bear, liščí prstýnek Janja Prokić







06.01.14

2013: kosmetika

Už jsem stihla vyhlásit nejlepší knihy a hudbu. Dnes je na řadě poslední kategorie a to kosmetika. Tady jsou mí největší favorité za uplynulý rok, jsou to produkty, které používám téměř/úplně každý den. Asi ani není náhoda, že ve dvou věcech jsem se shodla s mou oblíbenou youtuberkou Essie Button (rtěnka a stíny), její videa pravidelně sleduju a očividně mě hodně ovlivnila.



Jak vidíte, nejsou to žádná kvanta :). Nejpoužívanější vůně od Biotherm EAU Océane, která mi pomalu ale jistě dochází (nebudu smutnit, ježíšek mi přinesl jako náhradu Armani Diamonds Rose!). Svěží vůně, spíše letního typu, ale nosím ji i v tomto období (které je, dejme tomu, dost jarní v posledních dnech :)). 

Z make-upu nejlépe vyšel March Perfection od Rimmel. Dobrá kvalita, hezky kryje, vydrží! Nikdy jsem lepší make-up z drogérie neměla. Nejsvětlejší odstín číslo 100.

Donedávna jsem žila v přesvědčení, že tvářenku prostě používat nemůžu, a tak jsem objevila bronzer z H&M, který při jemném nanesení dodává lehce opálený vzhled. A když píšu donedávna, brzy se vám asi předvedu s tvářenkou, která mě nadchla a asi mi vážně sluší...:)

Bronzové stíny Color Tattoo. Každodenní žáležitost. Protože jsem líná, tak nejčastěji samostatně, nanést během vteřiny na víčko a čau. A jak to vypadá skvěle! Hezky odráží světlo a vydrží netknutě celý den. 

Rtěnka Bobbi Brown v odstínu Pink Rose. Moje every day barva, kterou si ráno ráda rozzářím den. Musela jsem si na ni chvíli zvykat (přece jen je dost výrazná), ale teď už jsme perfektní dvojka! 

Na závěr arganový olej. Už delší dobu jsem o něm pořád někde četla a slyšela jen samou chválu. Ty články nelhaly. Vyživuje, hydratuje a krásně rozjasňuje pleť! Pár kapek před spaním a ráno je pleť jako znovuzrozená. A mimochodem báječně voní.

Jaké jsou vaše kosmetické TOP za minulý rok?