14.05.20

KDE SI DÁT DOBROU KÁVU V BESKYDECH

Vzpomněla jsem si, že mám blog a našla tady rok rozepsaný článek. A protože nás teď čeká období cestování po Česku, přinutila jsem se ho dokončit...

Beskydy jsou můj rodný kraj a moc ráda se tam vracím. Za posledních pár let se objevily nové kavárničky a restaurace, které stojí za to navštívit. Ráda s Vámi budu sdílet ty mé nejoblíbenější.

Kavárna Kovárna
Na Čeladné je několik krásných wellness hotelů, které ještě musím navštívit. Kam ale chodím pravidelně téměř pokaždé, když Čeladnou projíždíme, je kavárna Kovárna. Jak lze poznat z názvu, nachází se v původní budově kovárny. Loni (předloni?) se kavárna rozrostla o prosklenou přístavbu, s více místy k sezení a výhledem na protější louku. V létě mají taky parádní posezení venku na lehátcích.






Penzion Na kraji lesa 
Na úplném okraji Valašského Meziříčí, doslova na kraji lesa najdete tenhle malebný penzion s prosluněnou restaurací. Doporučuju kávu i zákusky. A projít se po okolí.




Rekovice
Penzion Rekovice v Trojanovicích má skvělou restauraci s výhledem přímo do lesa. Příjemné kožíšky na židličkách. Útulnou atmosféru. Výbornou kávu. Víc není třeba. 





PePe bakery and coffee
Krásné místo na Ostravici, kde dostanete perfektní výběrovou kávu a neodolatelné dorty. S kávou i se zákusky si tam rádi hrají. Doporučuju vyzkoušet Crokafe - espresso s crodinem.
Pokud máte rádi psy (kdo nemá, kromě Chandlera Binga?), tak Vás potěší majitelův husky Robin, který je moc přátelský. Web zde.


Jannie´s Coffee house
Kavárnička přímo v Rožnově v zrekonstruované budově Brillovky. Tady se nebojí různých alternativních káv jako je třeba ženšenová nebo pampelišková. Hlavně ale umí skvěle klasické kávové nápoje. Z dezertů doporučuju Míša dezert v kelímku.


Další místa s dobrou kávou v okolí: Balloo café, Villa Rosenaw, Anděl Penzion a café, kavárna Domovjanka (Bílá).

Máte nějaké další tipy, co bych mohla doplnit?

0 komentářů: