20.05.20

CO JSEM ZATÍM LETOS PŘEČETLA

... a líbilo se mi to.

Tkaničky (Domenico Starnone)

Tkaničky na mě před Vánoci vyskakovaly z každého druhého postu na instagramu, tak jsem napsala Ježíškovi, jestli by mi knihu taky nepřinesl. Povím vám jedno - příběhy italských rodin napsané italskými autory snad ani špatné být nemůžou. Sága Geniální přítelkyně nebo třeba Příběh spořádáné rodiny, to všechno bylo skvělé a příběh rodiny v Tkaničkách na tom je stejně. A na konci si řeknete: cože?! 

My thoughts exactly (Lily Allen)

Vzpomínkové knihy mě baví. Zejména vzpomínky na divoká léta rockových hvězd jako Rolling Stones. Lily Allen je hvězda popu, ale její příběhy si nezadají s nejdivočejšíma historkama Micka Jaggera. Kromě příběhů, které se točí kolem hudby, alkoholu, drog a mužů je v knize i hlubší dějová linka o duševním zdraví. O tom, že není vše tak jak může z nablýskaných časopisů a reklam pro Chanel vypadat. Tahle knížka vás chytne a poté, co jí dočtete, budete poslouchat pár týdnů jen písničky od Lily Allen a hledat v nich to, o čem vám sama ve svém příběhu vyprávěla...



How to fail (Elizabeth Day)

Jaké to je neuspět ve vztahu. Rozvést se. Nemít děti. Neuspět v přátelství. Neuspět v práci. Neuspět v úspěchu. Neuspět ve zdravém životním stylu. Atakdále. O tom všem píše Elizabeth Day ve své knize, která je založena na jejím skvělém podcastu How to fail, kam si zve osobnosti z různých sfér a baví se o jejích neúspěších. Doporučuju jak knihu, tak podcast na Apple podcasts

Rekonstrukce (Viktorie Hanišová)

Ještě něco českého. Rekonstrukci jsem dostala loni v květnu k narozeninám, ale dostala jsem se k ní až téměř o rok později, ani nevím proč.
Eliška prožívá dětství v obrovské vile, kde žije se svou tetou. Když jí bylo deset let, její matka se zabila a vzala sebou i Eliščina malého brášku. Když Eliška dospěje, rozhodně se hledat odpovědi na to, proč se vše vlastně stalo. A proč zrovna ona zůstala naživu. Tenhle příběh chytne a už nepustí.


Jaké knihy se poslední dobou líbily Vám? A skládáte v karanténě puzzle? (viz fotka)


1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, Katie, jsi můj knižní idol!