28.02.19

BOOKS: ÚNOR 2019

Po měsíci je tady další rekapitulace přečtených knih. Zatím tedy 11 ze 35 přečteno!

Hry bez hranic - Michal Kašpárek

Na tuhle knihu jsem slyšela samou chválu, že je ironická a vystihuje dnešní dobu. Četla se mi lehce, to ano, 160 stránek jsem měla za sebou za pár dní, nicméně si už v podstatě po necelém měsíci ani pořádně nepamatuju, o čem jsem tam vlastně četla...

Houbařka - Viktorie Hanišová

Zato u Houbařky, to si přesně pamatuju, o čem jsem četla. Zpočátku mě překvapila velká podobnost s románem Do Tmy od Anny Bolavé, není to ale rozhodně stejná kniha. Autorka postupně odhaluje vrstvy osobnosti a minulosti hlavní postavy - Sisi, která žije osamoceně v chatě v lese a každý den vyráží na svůj houbařský okruh.


Český ráj - Jaroslav Rudiš

Jaro - léto - podzim - zima. Do sauny se chodí pořád. Aspoň v Rudišově posledním románu. Co je asi tak na druhé straně zdi, kde se saunují ženy?

Napětí -Naomi Alderman

Opět kniha, kterou jsem viděla tak často v doporučeních na instagramu, že jsem si ji přečetla taky. A celou dobu jsem si říkala "co to sakra?". Tohle asi nebyla kniha pro mě, pokud chcete vědět víc, mrkněte třeba na Goodreads

Má léta u Diora - Suzanne Luling

Za to tenhle memoár se četl jedna báseň. Útržky vzpomínek přítelkyně a spolupracovnice Christiana Diora, která s Diorem vyrůstala a poté mu pomohla s otevřením jeho vlastního salonu. Byla u všech důležitých okamžiků - u první kolekce New Look, která měla fenomenální úspěch, cestovala se salónem Dior po světě a po jeho smrti zakladatele byla pravou rukou Yves Saint Laurenta, který za Christiana Diora nastoupil jako hlavní návrhář již ve svých 22 letech. 



Hodinky od Ašera - Zuzana Dostálová

Na tuto knihu jsem všude slyšela chválu. Nechápu proč? Do Goodreads jsem si po přečtení napsala "ukňourané postavy, nezajímavý děj, dvě sebevraždy, vážně?" A tak nějak bych to asi shrnula :).

Jaké knihy bavily v únoru Vás? Co pro sebe chystáte na březen?

0 komentářů: