16.07.17

SUNDAY TALKS

To už tady dlouho nebylo, že? Pro ty, co nepamatují, tak v Sunday talks píšu o tom, co mě zaujalo a bavilo uplynulý týden.

Tentokrát to byl film a divadelní představení. Film The Big sick (v českém překladu Pěkně blbě) mě rozesmál i dojal. Založený na pravdivém příběhu a hlavní představitel hraje sám sebe. Pákistánský komik Kumail Nanjiani žije v Chicagu, je řidičem Uberu a snaží se prorazit ve stand-up comedy. Po jednom představení potká Emily. Z "one night stand" se stane vztah, který ovšem záhy skončí, když Emily pochopí, že Kumailova kultura jí nedovolí s ním být. Rozejdou se a "setkají" pak až ve chvíli, kdy se Emily octne v kómatu v nemocnici. Tam se Kumail seznámí s jejími rodiči, kteří už o něm všechno vědí...


Sen noci Svatojánské. Letní Shakespearovské slavnosti. Na tomto představení jsem byla už dva roky zpátky a líbilo se mi tak, že jsem neodolala a letos s kamarádkama vyrazila znovu. Prostředí zahrady Pražského hradu a svěží úprava (režisérské duo SKUTR) klasické Shakespearovy komedie jsou dohromady okouzlující. Před představením doporučuji skleničku sektu v zahradě a na představení si přinést deku, končí totiž až po 23 hodině a to už může být trochu zima.

V blízké době se chystám na nový film Sofie Coppoly - Oklamaný. Na co se chystáte vy? Byli jste se podívat na letní scéně na Pražském Hradě nebo třeba na Vyšehradě, kde hraje Studio Dva? 




0 komentářů: