26.07.17

CO ČÍST V LÉTĚ / part THREE/ Kouzelníkův únik z reality

Anton je kouzelník. Ne moc úspěšný. Vystupuje v domovech důchodců, kde ho publikum nevnímá, zatímco jeho kouzelnický parťák z mládí je světová celebrita, která se svou manželkou (a zároveň Antonovou bývalou přítelkyní) objíždí svět s kouzelnickou show, bydlí v obrovské vile na předměstí Stockholmu a prostě se má tak, jak si Anton myslí, že by si zasloužil mít se on.



V den jeho (dost bídných) narozenin, ke kterým mu e-mailem popřeje pouze obchod s elektronikou, se ztratí cestou z vystoupení a pak u lesa autem narazí do červené sedačky Chesterfield postavené uprostřed silnice blízko národního parku Tiveden...

Od této nehody se mu dějí další absurdní věci. Stane se komplicem při krádeži na benzinové pumpě. Nepomůže malé holčičce se sběrem květin. Ta jej označí znamením smrti, které jej má nakonec dohnat až k sebevraždě. Divné? Bude to ještě divnější. Potká se s manželským párem Gunnarem a Gretou, kteří jsou ochotni mu pomoci se znamení zbavit a mezitím jej stříkají smradlavým sprejem proti jinotvorkám a dalším potvorám.

Anton je  racionálně založený člověk, nevěří, že má znamení smrti a taky nevěří, že konzumací rolády se ochrání proti zlé energii. V národním parku Tiveden u Gunnara a Grety ale přesto zůstává a podniká tři úkoly, jejichž splnění jej má zbavit znamení smrti.

U tohoto románu se pobavíte, vydáte se do země kouzelných postaviček a také se tam možná trochu najdete.

Máte rádi příběhy s nádechem magie a humoru? Pokud ano, tak tento Vás jistě vtáhne a nepustí do poslední stránky. U mě to tak rozhodně bylo.

0 komentářů: