21.05.15

Krakow trip

Uplynulý víkend jsem byla na výletě v Krakowě a tak moc se mi tam líbilo, že jsem se rozhodla věnovat mu post na blogu. V Polsku jsem sice párkrát byla, ale nikdy mě neokouzlilo tak, jako tentokrát. Možná to bylo počasím, možná tím, že jsem tam po delší době strávila pěkný čas s mámou, možná to bylo kavárničkami a dobrým jídlem... asi kombinací všeho :). Pokud chcete Krakow navštívit, mám pro vás pár tipů...





Cesta: Pro cestu jsem vybrala vlak a autobus Leo Express, bylo to pohodlné a docela rychlé. Z Prahy jsem v Krakowě byla za asi 6,5 hodiny. Ve vlaku je wifi, takže tam cesta ubíhala hladce a cesta autobusem trvala jen něco málo přes dvě hodiny.

Ubytování: Bydlení jsem našla na booking.com, bydlely jsme v malém rodinném hotelu kousek od centra. Na hotelech (asi jako každý) miluju snídaně, tak mi ani nedělalo problém ráno vstát :). Bydlely jsme v hotelu Batory a na Hlavní náměstí (Rynek Glowny) jsme pěšky došly za ani ne 10 minut. 


Jídlo: Z polských specialit jsme ochutnaly jejich preclík, který se prodával na každém rohu za přibližně 1,50 Zlotych. Potom jsem si nemohla odpustit nákup krowek, ale dál jsem polské jídlo neochutnávala. Hodněkrát jsem viděla takové plněné knedlíčky, ale to bohužel není něco, co bych měla jíst, takže jsme zůstaly u italské kuchyně (rizoto!) a salátů. 
Moc se nám líbilo v restauraci Dynia, kde jsme během tří dnů byly (ehm) třikrát. Na večeři, kávu a dezert a poslední den na oběd. Na jejich výborné dýňové rizoto budu ještě chvíli vzpomínat. Bohužel si nevybavuju jméno restaurace, kde jsme byly na večeři druhý den, ač jsem si brala vizitku, tak ji nemůžu najít...
Ledová káva nám moc chutnala v kavárně Botanica.



Památky: Hrad Wawel, ze kterého je krásný výhled na řeku Wislu. Rynek Glowny, kde asi o víkendu probíhal nějaký folklorní festival, protože se na podiu střídal jeden soubor za druhým. Židovská čtvrt Kazimierz. Schindlerova továrna. Galerie MOCAK, kterou snad navštívím příště. 





Nákupy: Podařilo se nám koupit krásné tradiční nádobí na Hlavním náměstí. Na nákupy jsme se byly podívat i v neděli na bleším trhu poblíž našeho hotelu. Taky jsme nevynechaly nákupní centrum Galerie Krakowska, kde jsme našly obchody, které ani u nás nejsou, což bylo překvapením. Nadšená jsem byla ze Zara HOME a Oysho, kde jsem si koupila krásné šedé tílko z nejpříjemnějšího materiálu. Byla jsem se podívat i v Sephora, kde měli v nabídce kosmetiku Marc Jacobs! Nemohla jsem odolat a odnesla si gelovou linku v tužce, která se na blogu určitě ještě objeví, protože už během pár dní nošení jsem se do ní zamilovala. 




Byli jste někdy v Krakowě? Jak se vám tam líbilo?

Další fotky najdete na mém instagramu.

03.05.15

April favorites


Vypadá to, že na blog píšu už jen mé měsíční favorites :). Tentokrát jich moc není, ale stejně jsem se o nich chtěla zmínit. Rtěnka od Bobbi Brown je z edice Sheer lip color. Odstín Pink violet je zářivě růžový s fialovým podtónem. Concealer od Bobbi používám pod oči, po nocích, kdy se mi nedařilo spát. Smaže tmavé kruhy pod očima. (Odstín Warm ivory). 
Denní pleťový krém od Korres používám již delší dobu, jen jsem se o něm nestihla zmínit. Je to Wild rose krém na hydrataci a rozjasnění pleti.
Body lotion z &Other stories s vůní marockého čaje jsem si zamilovala. Miluji vůni zeleného čaje i máty, takže toto byla jasná volba.
Poslední na řadě je lak na nehty od L´Oreal. Bílá barva s růžovým nádechem č, 859.

Jaké kosmetické produkty jste si oblíbili vy?