25.10.15

Sunday talks

Sunday talks jsou oficiálně zpátky! Minule to byl film, dnes o tom, co mě bavilo a potěšilo tento týden.

Jako první bych zmínila mé těšení se na knihu od Garance Doré. Vychází 27. října (už v úterý!) a už název Love x Style x Life mě utvrdil v tom, že to bude čtení, které mě bude bavit. Její články s radostí hltám (pokaždé, když vidím, že nový post na Garance Doré webu napsala ona, tak jsem nadšená) a její názory na lásku, styl a život mě dost baví, líbí se mi její nadhled i fakt, že nic z toho nebere až tak vážně (ani sebe, hahah).
Pro nedočkavce lze předobjednat zde nebo také na bookdepository. Tipla bych si, že u nás brzy bude možnost ji koupit v Neoluxoru na Václavském náměstí, kde je velký výběr knih v angličtině a jsou tam i nedávno vydané tituly. 

Na co se těším velmi je film Stážista, který už se hraje v kinech. Jakmile budu mít příležitost, tak se na něj vydám. Film natočila Nancy Meyers, která má na svědomí mé snad nejoblíbenější filmy jako Prázdniny, Lepší pozdě nežli později nebo Po čem ženy touží (scéna s Melem Gibsonem v koupelně, kdy má na sobě silonky a rtěnku je legendární). Hezký rozhovor s Nancy a představitelkou hlavní role Anne Hathaway natočila právě Garance. Řeší tam hlavní postavu, ve filmu nezvyklou šéfku - mladou ženu, která je úspěšná a zároveň již má vlastní rodinu.
Viděli jste už Stážistu? Jak se líbil?



Tenhle týden mě taky baví i kniha Nápady svaté Kláry od Pavla Kohouta, o které jsem se kdysi učila ve škole a teď jsem ji náhodně našla v knihovně. Vtipný příběh ze 60. let, kde na malém městě S. žije 14 letá Klárka, která dokáže předpovědět budoucnost. Předpoví vám jaká čísla vyjdou ve Sportce, i to, že se asi poperete s pánem, který právě leží ve vaší posteli. Čtení trochu ztěžují složitá souvětí, kdy se občas ztrácím (hlavně v metru to jde těžko), ale vtipnost příběhu to vyrovnává.

Navštívila jsem i probíhající Designblok na Výstavišti v Holešovicích, kde se mi moc líbily brýle od Nastassie Aleinikavy. Dokonalé obroučky, moc jsem si chtěla některé vyzkoušet, asi se tam ještě zastavím a osmělím se. Pobavil mě flakonek na jed od Janji Prokić a zamilovala jsem se do mnoho kusů nábytku.


Právě probíhá výstava Pokoje 4, na které jsem ještě nikdy nebyla, tak snad budu mít čas zaběhnout tam a konečně se podívat, o co vlastně je. Byli jste se podívat na Pokojích nebo Designbloku? 

p.s. Děkuji za nominaci v soutěži Blogerka roku v kategorii Life. Překvapilo mě to a potěšilo! :)

8 komentářů:

Unknown řekl(a)...

jeej Annu mám rada, to bude cool :)

Adéla S. řekl(a)...

Love Life Style jsem si včera objednávala a díky za tip na Nápady Svaté Kláry!

Anonymní řekl(a)...

Na Stážistu se těším.T

Made by Boy řekl(a)...

Na Stážistu sme mali ísť s kolegami do kina, no nakoniec vyhral v hlasovaní Marťan... Čo bol takisto skvelý film, ale tematicky trochu inde.. :) Ako tak pozerám, na knihu Garance sa tešia viacerí. Dúfam, že si ju budem môcť prelistovať v niektorom z pražských kníhkupectiev :)

Patrik
http://www.madebyboy.com

Michael řekl(a)...

Kniha od Garancé? Oooh, super! Doufám, že mezi textem najdeme i pár jejích kreseb =).
A Stážista..na toho se chystáme zítra, De Nira v takové roli se nemůžu nechat ujít ;)

Fajn pondělí,
Michael
www.ontheleaf.net

Katie řekl(a)...

Fendi: taky ji mam rada, uz od dob Deniku princezny :D

Adela S.: rado se stalo! taky jiz jdu objednavat, at je u me co nejdrive :)

T.: taky! škoda, že nemůžeme jít spolu...

Patrik: Marťan byl ale taky skvělý, že? Já nikdy nic takového neviděla, tak jsem byla překvapená a nadšená :)

Michael: ilustrace a fotky by tam měly být docela dost, tak jsem zvědavá :) Já snad taky už zítra na Stážistu , De Niro je BOŽÍ.

cassidy řekl(a)...

Jee, Stazistu jsem postrehla pred par mesici a vubec jsem nevedela, ze uz je v kinech, dekuju za upozorneni :) Na knihu od Garance se tesim, verim, ze krasna obalka bude jen bonus. Ale musim nejdriv zacit seriozne neco delat s tim stohem knih, co jsem si za posledni rok naobjednala v tistene podobe domu a najednou mi na ne nejak nezbyva cas.
Cass
www.angelic-perfection.net

Katie řekl(a)...

Cass: už je v kine a je to skvele! smejes se i places :)