21.01.14

Tuesday stuff

Lazy day outfit. Měkoučké džíny a tričko v pánském střihu. Aby to ale nebyla úplná nuda, tak džíny lehce ohrneme a vybereme top s originálním potiskem. Tenhle je od Myokard a jsem z něj nadšená. Pořídila jsem ho ke konci roku na Designsupermarketu a doufám, že budu mít možnost získat ještě nějaké další :) 

Jaký je váš ouftit pro pohodlné líne dny? Lazy days...


16.01.14

Organizing: Lipstick holder

Jedním z reorganizačních plánů mého bydlení je celkově předělat skladování kosmetiky, vyřadit, co nepoužívám a vše zpřehlednit. Jako první se na řadu dostaly rtěnky! Vždycky se mi líbily tyto plastové stojany na rtěnky, a tak jsem se rozhodla si jeden také pořídit. Objednala jsem jej na ebay (stačilo zadat heslo lipstick holder a chvilinku se probírat a vybrat ten ideální) za necelou stokorunu i s poštovným! Vejde se do něj 24 rtěnek, což je pro mě tak akorát, více méně se moje sbírka rovná tomuto počtu.

Velikostně je na rtěnky perfektní, jediná, která se mi tam nevešla byla jedna od Kiko, která je ale celkově v dost velkém obalu. Takhle je mám krásně viditelné, takže se nebudu (snad) malovat den za dnem tou stejnou rtěnkou, kterou budu mít nejblíž. 

Jak vy skladujete kosmetiku? A baví vás koukat na MAKE UP COLLECTION videa na youtube? Mě velmi, hlavně protože tam vždy najdu nové nápady na skladování a organizaci :)



14.01.14

Tuesday stuff

Vybrat peněženku je opravdu náročná činnost. Požadavky jako hodně místa na kartičky a účtenky, kapsička na drobné a talismany (trsátka etc.), simple a čistý vzhled, to vše výběr dost komplikuje. Proto jsem měla radost, když jsem v prosinci na UMPRUM shopu objevila peněženky od značky Chobot, které navrhuje a vyrábí student Umprum Michal Tichý. Zamilovala jsem si jednoduchý design, kombinaci materiálů (PVC/PES a hovězí useň) i barev (bílá a tmavě růžová? bingo!). 

Má vše, co potřebuji, efektní kapsičku na drobné (není na zip, ale stejně z ní nic nevypadne), místo na karty a dvě větší kapsy na bankovky a ostatní. 

Jak jste na tom s výběrem peněženky vy? Stačí vám malá, nebo ji také máte přeplněnou účtenkami a věrnostními kartičkami?  





12.01.14

Sunday talks

Miluju kavárny. A taky bistra. A restaurace. Ráda v nich posedávám s přáteli, i klidně sama. Poslední dobou hlavně sama, ve společnosti skript, učebnic a dobré kávy. Spousta lidí se mě ptá, jak se můžu učit v kavárně, ale pravdou je, že doma mám více podnětů k rozptýlení než v kavárně. Tam se pohodlně usadím, piju kávu/čaj, čtu si, podtrhuju, zatímco doma přemýšlím, co bych tak mohla udělat, takže nakonec uklízím v kuchyni nebo mě napadne, že je výborný nápad přeorganizovat celý šatník :). Což v kavárně samozřejmě dělat nemůžu! Ha. Jak to máte vy? Dokážete se soustředit na studium? (p.s. Když už jsem v opravdové krizi, tak prostě jdu do knihovny a tam sedím, dokud něco nenastuduju :).

Tyhle fotky jsou z bistra Sweet and Pepper days, kde jsme byli na sobotní brunch s Bárb a Pólem. Na místě doporučuju vyzkoušet chedar hot dog a výborný cupcake. Káva chutí trochu pokulhává za výborným jídlem, ale zase ji podávají v krásných hrnečcích :).

Přeji Vám pěkný zbytek víkendu!

wearing mikina Pull and Bear, liščí prstýnek Janja Prokić







06.01.14

2013: kosmetika

Už jsem stihla vyhlásit nejlepší knihy a hudbu. Dnes je na řadě poslední kategorie a to kosmetika. Tady jsou mí největší favorité za uplynulý rok, jsou to produkty, které používám téměř/úplně každý den. Asi ani není náhoda, že ve dvou věcech jsem se shodla s mou oblíbenou youtuberkou Essie Button (rtěnka a stíny), její videa pravidelně sleduju a očividně mě hodně ovlivnila.



Jak vidíte, nejsou to žádná kvanta :). Nejpoužívanější vůně od Biotherm EAU Océane, která mi pomalu ale jistě dochází (nebudu smutnit, ježíšek mi přinesl jako náhradu Armani Diamonds Rose!). Svěží vůně, spíše letního typu, ale nosím ji i v tomto období (které je, dejme tomu, dost jarní v posledních dnech :)). 

Z make-upu nejlépe vyšel March Perfection od Rimmel. Dobrá kvalita, hezky kryje, vydrží! Nikdy jsem lepší make-up z drogérie neměla. Nejsvětlejší odstín číslo 100.

Donedávna jsem žila v přesvědčení, že tvářenku prostě používat nemůžu, a tak jsem objevila bronzer z H&M, který při jemném nanesení dodává lehce opálený vzhled. A když píšu donedávna, brzy se vám asi předvedu s tvářenkou, která mě nadchla a asi mi vážně sluší...:)

Bronzové stíny Color Tattoo. Každodenní žáležitost. Protože jsem líná, tak nejčastěji samostatně, nanést během vteřiny na víčko a čau. A jak to vypadá skvěle! Hezky odráží světlo a vydrží netknutě celý den. 

Rtěnka Bobbi Brown v odstínu Pink Rose. Moje every day barva, kterou si ráno ráda rozzářím den. Musela jsem si na ni chvíli zvykat (přece jen je dost výrazná), ale teď už jsme perfektní dvojka! 

Na závěr arganový olej. Už delší dobu jsem o něm pořád někde četla a slyšela jen samou chválu. Ty články nelhaly. Vyživuje, hydratuje a krásně rozjasňuje pleť! Pár kapek před spaním a ráno je pleť jako znovuzrozená. A mimochodem báječně voní.

Jaké jsou vaše kosmetické TOP za minulý rok?