28.06.13

Valašský špalíček 2013

Minulý víkend se ve ValMezu konal tradiční hudební festival Valašský špalíček, kam jsem se moc těšila. Na programu byli British sea power, Princess Chelsea, Dear Reader, P I A N O, Boris Carloff a další... Já nakonec byla nejvíce nadšená právě z posledně jmenovaného, měl dokonalý zvuk a písničky z alba The Escapist jsou skvělé! 

Sama nejsem velký festivalový fanoušek, raději mám samostatné koncerty než takovéhle velké akce, ale zrovna Valašský špalíček byl takový komorní, přesně podle mých představ. V areálu zámku Žerotínů, dvě stage na nádvoří, další v podzemním M-klubu. Součástí festivalu byla také výstava Czech press photo.

Chystáte se letos na nějaký festival? Na který? :)


British Sea Power (GB)


Diver (AUT)

Výstava Czech Press Photo.




Boris Carloff - Falling

26.06.13

Pete Doherty, Palác Akropolis

STŘEDA 26.6.2013

Přijdu před Akráč, zrovna přijíždí velká černá dodávka. Že by? A to už vystupuje Pete a jeho crew! Na hlavě má kapitánskou čepici a na sobě rozevlátý kabát. Je vysoký a kolem sebe šíří auru rockstar. 

STŘIH.

Velký sál Paláce Akropolis. Pete hraje na kytaru, zpívá a jako doprovod má pouze houslistku, která se sice většinu doby tváří dost znuděně, ale hraje jí to skvěle. Při druhé písničce mu praskne struna. FUCK! Je vtipný.  Hraje songy ze sólového alba, něco od Babyshambles a dokonce i od The Libertines! Lidi jsou nadšení, zpívají, tleskají, ječí. Pete semtam něco prohodí. Vytáhne fanouška na pódium. Hraje Tears dry on their own od Amy Winehouse. Kalhotky letí vzduchem :). 

STŘIH.

Konec poslední písničky. Pete jako opravdová rockstar zahazuje do publika kytaru, mikrofon, stříká po lidech v prvních řadách víno a pak sám skočí dolů.

Po odchodu se tak dlouho vyvolává jeho jméno, že se vrátí a akusticky s houslistkou (za sborového zpěvu publika) zahrají FUCK FOREVER.

Díky, Pete.

(fotila jsem, na film, fotky tedy budou, ale později...)


25.06.13

KappAhl podzim 2013

Přesně před týdnem se konalo představení podzimní kolekce švédské značky KappAhl. Ten den bylo ohromné horko a všichni se nenápadně dobývali na místo, kde stál velký větrák :). I přes tropické počasí jsem byla na kolekci moc zvědavá a nakonec velmi příjemně překvapená. Kvalitní materiály, směsi angory a kašmíru, koženkové detaily... Pohodlné svetříky a péřové bundičky budou hrát na podzim prim. Přestože je značka zaměřená spíše na zákaznice od 30 let nahoru, našla jsem tam docela dost kousků, které bych ráda do svého šatníku na podzim zařadila.

KappAhl letos slaví 60. let od svého založení, a proto nemohl chybět dort. Dokonalou atmosféru dotvořilo vyzdobení showroomu, které měl na svědomí Country Visual Merchandiser značky, Pavel Kratinoha. 

Ráda jsem také po delší době potkala Beccu a seznámila se s milou Ivii, Ejvi, Petrou a Benitkou. 





foceno na Fuji
p.s. nezapomeňte, že brzy končí google reader! Sama používám už pár let bloglovin a nemůžu si stěžovat. Návod, jak přenést blogy z GR na bloglovin najdete zde. Můj bloglovin profil je tady.