25.04.13

Monolok café


V současnosti mé nejoblíbenější místo na schůzky s přáteli, učení a poflakování. Monolok café. Kousek od Náměstí Míru, doporučuju. Mají výbornou kávu a dokonalý mátovo-limetkový koktejl!

Na sebe jsem si vzala tričko, které jsem si nechala vyrobit na shirtinator.cz. Mám tam vzpomínkové fotky z výletu v Berlíně a jsem z něho nadšená! Potisk je dokonalý, fotky neztratily barvy, vypadají úplně stejně jako originál. Kvalitní tričko/šaty American Apparel je jen třešničkou na dortu. Pokud by vás zajímalo, jak dlouho trvá takové tričko vyrobit - objednávala jsem ho v sobotu večer a v úterý už bylo u mě! Takovou rychlost jsem vážně nečekala.

I´m wearing: tričko diy/shirtinator.cz, sukně Reserved, bunda Bik Bok/second hand, tenisky Nike Air Max 1/Foot Locker, hodinky S. Oliver z mojehodinky.sk, kabelka Bershka a brýle z firmoo.com

fotila Bárb




24.04.13

PŘEČTENO: Prázdné místo


První román pro dospělé od J. K. Rowlingové! Takové titulky jsem viděla všude možně v novinách, časopisech a internetu. Harry Potter není pro dospělé? Fakt ne? ;) Protože Harryho  zbožňuju, moc jsem novou knihu od J. K. Rowling chtěla číst. Náhoda (twitter :) mi pomohla a získala jsem jeden výtisk přímo od Albatrosu. Začala jsem číst už po cestě z pošty, málem se nechala přejet autem na přechodu pro chodce a nechala se vtáhnout do děje příběhu odehrávajícího se v malém anglickém městě jménem Pagford.  

A o čem to je? V Pagfordu, malém anglickém městečku, se všem žije docela poklidně, dokud nezemře jeden z radních - Barry Fairbrother. Chvíli po jeho smrti se začne bojovat o jeho místo v radě, vliv nad městem a hlavně o kontroverzní část města, tzv. Pole, kde žijí sociálně slabší obyvatelé, a kde se také nadchází odvykací klinika pro drogově závislé.

Zůstanou Pole součástí Pagfordu nebo ne? Kdo se stane novým radním? A kdo to píše anonymní pomlouvačné vzkazy na internet pod nickem Duch Barryho Fairbrothera?


Nechala jsem se šokovat. Hned od začátku. "Cože, on umřel!? To snad ne!" Také jsem si nechala zamotat hlavu obrovským množstvím postav. 

Někdo by možná řekl, že tak velký počet postav je minusem, mně se to ovšem líbí. Každý si tak může najít svého hlavního hrdinu. Všechny postavy jsou jedinečné, v příběhu najdete drbny, narkomany, právníky, teenagery i sociální pracovníky.

Při čtení jsem se neubránila hledání jakýchkoli souvislostí s Harry Potterem, Bradavicema a podobně. Když jsem v knize postoupila dál, pochopila jsem, jak jsou rozdílné. J. K. Rowling mě dost překvapila tím, jak lehce píše o nelehkých životních situacích a nejsou jí cizí témata jako drogy, sex nebo znásilnění (které bych opravdu nečekala). Velkou roli v knize také hrají moderní technologie - facebook a webové stránky Pagfordské rady.

Kniha je velmi čtivá, stránky ubíhají, že nevíte jak. J. K. Rowlingová umí psát, to je nepopíratelné a i ze zdánlivě nudného tématu vytvoří příběh, který vás nepustí, dokud jej nedočtete.







11.04.13

Favourite things right now


Bez čeho nemůžu být?
Bez mých deníčků! The Beatles deník jsem kdysi dostala od Adélky a zapisuju si do něj své blogové nápady, v Moleskine mám úryvky z knížek, které mě zaujaly.

Bez iPodu! Nevycházím z domu jinak než se sluchátky na uších. Jakože opravdu ne, ani s košem nejdu bez sluchátek. Hudba mě doprovází všude. Teď jsem dost závislá na songu Blue Blood od Foals.

Bez externího HDD! Tenhle od WD je už skoro plný, používám ho jako zálohu, protože jsem paranoidní a bojím se, že bych mohla někdy přijít o všechna svá data.

Bez hodinek! Tyto dámské hodinky S. Oliver mám z mojehodinky.sk. Jsou skvělé, ČERNÉ a zamilovala jsem se do nich. Mám takový pocit, že to poznaly mé druhé hodinky, které přestaly jít den poté, co mi přišly tyto... hmm...

Bez foťáku! Když se konečně zlepšilo počasí (= sluníčko), konečně budu moct začít opět fotit tímhle lomo foťáčkem, už teď se těším na výsledky a to mám zatím vyfocenou jednu fotku :D. Stejný, jen v jiné barevné kombinaci mají na PolaroidLove, kde jsem ten svůj někdy před rokem koupila.

Bez parfému! Madame od Jean Paul Gaultier, jedna z mých oblíbených zimních vůní! Ovšem budu ji používat i na jaře, nejde přestat. Moc díky drahé Carrie!

Bez dekorativky! Nový paintpot od MAC v odstínu Idyllic, vydrží na očích celý den. Zářivě růžová rtěnka ze Sephory, kterou jsem kdysi dávno vyhrála u Simone na blogu. Laky na nehty. Lila na den, bronzový na večer. A oční stíny KIKO ve vesmírném odstínu.

Bez čeho nemůžete být vy?

p.s. nezapomeňte se zúčastnit soutěže s Bobbi Brown!

09.04.13

Bobbi Brown soutěž

Loni v září jsme se s pár bloggerkama zúčastnily odpoledne s jógou, kterou organizovala značka Bobbi Brown. Moc jsme se bavily! První jsme si zacvičily jógu a poté nás nalíčila vizážistka (a poté jsme krásně nalíčené šly na kafe :). 

Toto odpoledne můžete zažít i vy! Vítězku soutěže a její kamarádku čeká profesionální lekce jógy, zdravé občerstvení, představení produktů z kolekce Long-Wear a malý dárek. Tato akce se koná 17. dubna ve studiu YOGAME v Praze. 

Co pro to musíte udělat?

Mít volno ve středu 17. dubna ve 14 hodin :), napsat do komentářů svůj email a případně, koho byste vzaly na lekci s sebou! Můžete dát like FB stránce Bobbi Brown ČR.

Soutěž končí v sobotu 13. dubna, v neděli vyhlásím a kontaktuji vítězku.


P.S. please, hlaste se jen pokud opravdu víte, že máte příští středu volno! Ať potom nedojde k nedorozuměním a nemusím vybírat další vítězku, děkuji.

P.P.S. vyhlášení soutěže s Freshlabels bude co nevidět!:)