28.12.13

2013: HUDBA

NEJLEPŠÍ ALBUM

Letos to byla velká nadílka, nejvíc nadšená jsem byla (a doteď jsem) z Trouble will find me od The National, Overgrown od Jamese Blakea, Momentum od Jamieho Culluma, 20/20 Experience od Justina Timberlakea (první část i druhá část), a ze začátku roku mě zasáhlo Holy Fire od Foals. Z české hudby se podařilo Overnight od Tichonov.

NEJLEPŠÍ PÍSEŇ

Ton of love od Editors, Happy od Pharella Williamse (dobré ji pouštět hned po ránu, vytvoří skvělou náladu), This is the last time od The National, Queenie eye od Paula McCartneyho (tam je ještě navíc dokonalý videoklip), My number od Foals a Renaissance girls od Oh Land.

NEJLEPŠÍ KONCERT

Pete Doherty v Akropoli. Nadšený report jsem psala tady. A Tata Bojs, komorně, v žižkovské hospodě u Vystřelenýho voka :). Líbili se mi také Daughter v Rock Café.

STATISTIKY LAST.FM

Protože si pečlivě nechávám sledovat přehranou hudbu přes last.fm, vím, co jsem letos poslouchala nejvíce. Byl to Jamie Cullum, Tom Odell, Editors, The Libertines, The Beatles, Boris Carloff a Daughter.

Nejposlouchanější songy byly Jamie Cullum - The same things, Editors - Ton of love, Editors - Sugar, Tom Odell - Can´t pretend, Jamie Cullum - I am all over it a Tom Odell - Another love. Odkaz na můj last.fm profil tady.

2014?

Doufám, že The Horrors konečně vydají desku, kterou již chvíli slibují. Sólové album připravuje Pharell Williams. Líbilo by se mi i nové album od Radiohead nebo českých Sunshine či Tata Bojs. Naivním přáním je, aby se The Libertines dali dohromady a zase něco natočili :).

Jaké jsou vaše hudební objevy letošního roku?

p.s. snažila jsem se na vše dát odkazy na youtube, takže si oblíbence můžete hned poslechnout :)

7 komentářů:

pól řekl(a)...

zajimalo by me, jak se natacel ten klip McCartnyho!

Katie řekl(a)...

póle, takhle http://www.youtube.com/watch?v=tSAc7JNx2PA :))

Barbora řekl(a)...

Chybí mi tu Arctic Monkey, Yeah yeah yeahs a IAMX :)

Barb řekl(a)...

tohle je nejzajímavější článek co jsem dnes blogerské scéně přečetla děkuju =))

A. řekl(a)...

Paul je borec :) objavy? tiez o tom chystam clanok :D pretoze bolo zopar alubmov, ktore ma fakt prekvapili....ale ked tak citam tvoj clanok, asi budem skor viac popovo zalozena :)

Alyx90 řekl(a)...

Foals, Pharell, James Blake, Odell ! :-)

Katie řekl(a)...

AMCa: AM od Arctic Monkeys mě docela bavilo, ale asi ne tak moc, abych je tady zmínila :)), z IAMX už jsem vyrostla, kdysi jsem je milovala, ale teď už mám jiné... a Yeah yeah yeahs zbožňuju, ale ta nová deska mě prostě nebaví..:/

Bára S: díky! :)

A.: Paul je nej! pop mám taky ráda, ale máloco dokážu více poslouchat..

Alyx: jojojooo :))