31.10.11

Bella Italia

Za necelé tři dny se dá stihnout hromada věcí. Přiletět do Itálie, projít si Miláno, zmoknout, vypít nepočítaně piv, vína, sektu a kdoví čeho, nacpat se těstovinama, které pro nás s láskou uvařil italský kamarád, oslavit jeho narozeniny, přecpat se zmrzlinou, zpívat v metru, tramvaji, venku, zničit si deštník, naučit se první fráze italsky, filozofické debaty o životě ve 4 ráno, perfektní snídaně v kavárně, procházka po městě, nakoupit kosmetiku, zajít do muzea na výstavu o Paulovi Cézanne, jet vlakem do Bergama, koupit si boty, dát si nejlepší pizzu ever, večer se přecpat italskýma delikatesama, vypít spoooustu bianca, kouřit v dešti na balkóně, pouštět si videa na youtube, koukat na černobílou Hannah Montanu, koupit si Italskou Vogue a skoro si nechat uletět letadlo... to a mnohem víc. Takže díky Marietce za skvělý nápad tam jet a nejlepší společnost <3 







See you soon, Italia!


fotky od Marietky :)

18.10.11

Katie na Check Czech fashion

Pokud ještě neznáte projekt Check Czech fashion rozhodně se na něj zaměřte! Najdete zde články o současném dění, ale hlavně fotografie české módy! CCF má po celé republice fotografy, nikdy nevíte, kde vás osloví :). A jak už napovídá název, projekt se snaží dokázat, že česká móda na tom není tak špatně, jak se všeobecně povídá... ;)
Oficiální stránka, CCF facebook.
CCF také chystá módní přehlídku ve stylu benátského karnevalu, takže 25/11 si zaškrtněte v Moleskinech, bude to velmi zajímavé. FB event zde :).

outfit: šála H&M, bunda Zara, svetr, džíny F&F :)

03.10.11

Kontroverze

V sobotu jsme se s Aničkou vydaly do galerie Rudolfinum na výstavu Kontroverze - právní a etická historie fotografie. 
Je to výstava plná zajímavých (mnohdy i známých) fotografií s příběhem. U některých fotek jde jasně poznat, co je na nich kontroverzního, u dalších si člověk musí přečíst jejich příběh. Fotky šířené po světě bez souhlasu autora, plagiáty, retuše, ukradené fotky, fotografie, nebo si při jejichž pořizování autor musel rozmyslet, zda-li je cennější zasáhnout do situace nebo vytvořit svědectví... několik fotek na ukázku si můžete prohlédnout třeba tady nebo tady
Byli jste na Kontroverzi? Jaký máte názor? 
Mně přišla výstava vzdáleně podobná loňské Decadence Now!, ta měla taky za úkol šokovat (tentokrát se to ale obešlo bez koberečku z Hitlerovy kůže a stačila jen fotka jeho mrtvoly..ehm.. domnělé mrtvoly). Některé fotografie mě zaujaly více, jiné méně. Bavilo mě sbírat jednotlivé popisky k fotkám a skládat je dohromady v jednu knížečku :).


Po výstavě jsme šly na menší procházku, na náměstí Jana Palacha byla akce Italy visits you, tak jsme se s Aničkou naučily vařit těstoviny od pravého nefalšovaného italského Itala :D. Protože se do Itálie brzy chystám (za 3 týdny, woot), nabrala jsem si tam hromadu brožurek, ať všechno vím a taky jsem se vyfotila v břiše italského brankáře (Buffona nejspíš) :D.