20.01.11

Face

První ze série kosmetických článků. Osobně mě moc baví takové články s doporučeními číst a ráda se inspiruju, takže doufám, že třeba někoho taky inspiruju k nákupu, nebo že někomu některý přípravek pomůže :).
Dnes - pleťové přípravky.
Pro začátek musím říct, že mám smíšenou pleť, teď v zimě spíše suchou a tohle jsou přípravky, které mi vyhovují. 
(Omluvte kvalitu některých fotek, foťák se prostě odmítal zaměřit)

Hydratující krém na obličej z The Body shopu se za krátkou dobu, co ho mám stal mým oblíbencem. Je plný mrkviček a hezky voní. Hydratuje perfektně, pro pleť namáhanou změnami počasí, jak to je zrovna teď, ideální.
 Peeling na denní používání z Neutrogeny je skvělým pomocníkem pro čištění pleti. Rozhodně jej nepoužívám každý den, i když je velice jemný, stačí použít 2x týdně.
 Na odličování jsem si zvykla používat tyto dvě odličovací mléka od L´Oréal. Zelené mléko je pro mastnou/smíšenou pleť, růžové pro suchou. Radši mám to růžové, více vyživuje a líp voní :).
 Další krém (střídám je, aby si pleť nezvykla) na suchou pleť od Vichy. Je hodně mastný, ale i přesto se rychle vstřebává, nemůžu si ho vynachválit a brzy budu očividně potřebovat další balení.
 Garnier roll - on na kruhy pod očima s korektorem. Tato věc patří spíše do makeupu, ale řadím ji sem. Díky kofeinu, který obsahuje pomáhá proti unavené pleti. Navíc je v něm jemný korektor, který krásně oblast pod očima rozjasní. Pro lidi, co moc nespí (jako jsem já) je to téměř nutnost :D.
 Třetí a poslední krém, tenhle je na mastnou pleť, není v něm žádný olej, proto jej používám spíše v létě, když se pleť v horku potí. Udržuje matný vzhled po celý den.
 Čistící pěna Vichy - používám ji po odličování jako pojistku pro absolutně čistou pleť. Super pění, dá se nechat déle na obličeji místo masky (můj vynález :D).
 Opalovací krém Vichy 50+, který vytahuji vždy když na jaře poprvé vysvitne sluníčko. Mám sklony ke slunečním alergiím, takže takovýto krém je pro mě nutností.
 No a na závěr stálice na blogovém nebi, Mask of magnaminty :). Miluju jak voní, jen nenávidím její smývání!
To je snad z mých přípravků na pleť vše, myslím že to s péčí nepřeháním, věnuju se jí adekvátně ke svému věku. Brzy mám v plánu koupit si nějaký oční krém, máte s nimi zkušenosti? Ráda bych si koupila nějaký na doporučení, ať jich nemusím zkoušet tisíc, než najdu ten pravý :) Předem díky, za nějaký tip! 

7 komentářů:

Joll Burr řekl(a)...

super článek, taky mám tyhle ráda a asi se i inspiruji, protože mám pleť přesně jako ty - smíšenou a v zimě spíš suchou! s očním krémem bych taky chtěla začít ale kosmetička mi řekla, že je na to brzo a že jak jednou začnu nesmím přestat jinak se mi oční okolí dost zhorší!takže nevím, jsem v tomhle docela lajdák, zapomínala bych :D asi ještě počkám.. ale tipy taky ráda omrknu!

Jane řekl(a)...

Neutrogeňácký věci mám taky, Vichy mám ozkoušené, ale ten první ikrémík mě nadchl. Asi vyzkouším. :)
Oční krém nemám, tak nemůžu radit. :)

d. řekl(a)...

Tak to máš dobrý, že ti neutrogena vyhovuje, před pár dny jsem zrovna psala blog o kosmetice, protože mi právě neutrogena šíleně rozhodila obličej...

Katie řekl(a)...

Joll: vážně? tak to by mě nenapadlo, že používat oční krém je taková závažná činnost! to si to ještě rozmyslím :))

Jane: myslíš mrkvičkový? je super!

Marilyn: opravdu? to mě mrzí.. mě vždycky vyhovovala, nejvíce odličovací mlíko, které se ale v ČR neprodává:(

natalia peréz řekl(a)...

Já bych mohla udělat recenzi snad už na úplně všechny LUSH přípravky a věci!!! XDDDDDDD fakt

ukecejte měěěěěěěěěěěěěěě :D

Veronička řekl(a)...

Mě tyhle články taky baví, jen mám potom chuť ty přípravky nakoupit všechny, ach jo! :D

Joll Burr řekl(a)...

nu ale pokud vydržíš, tak by to mělo mít do budoucna snad jen pozitivní výsledek :) teda nevím kolik tobě přesně je :D ale já asi počkám do těch 25 (by měli možná i přidat do těch 25 věcí co stihnout - používat oční krém! hahahha)